Banner 980x90

Portāls: IeM ministra mātes ēdināšanas uzņēmumam nebija AKKA/LAA un "LaiPA" licences

Rīga, 13.jūn., LETA. Iekšlietu ministra (IeM) Sanda Ģirģena (KPV LV) mātes ēdināšanas uzņēmumam "Krustpils ceļavējš 3", kurā veiktas vairākas pārbaudes, nav bijušas Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūras/Latvijas Autoru apvienības (AKKA/LAA) un Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības ("LaiPA") licences, bez kurām kafejnīcās nedrīkst atskaņot mūziku, vēsta portāls "Diena.lv".

AKKA/LAA sabiedrisko attiecību nodaļā laikrakstam norādīja, ka 6.jūnijā uzņēmums bija bez AKKA/LAA izsniegtas licences ar autoratlīdzību aizsargātu darbu publiskam atskaņojumam vai citādai izmantošanai. Uzņēmumam nebija arī LaiPA izsniegtas licences.

Valsts policijas šefs Ints Ķuzis otrdien apstiprināja, ka policijā sāktas divas administratīvās lietvedības par audiovizuālā satura retranslēšanu.

LETA jau ziņoja, ka Valsts policija pagājušajā nedēļā veikusi pārbaudi Ģirģena mātei piederošā uzņēmumā, turklāt interesi par to esot izrādījuši arī citi dienesti, ko politiķis uzskata par provokāciju, izriet no viņa paustā sociālajā tīklā "Facebook".

Ģirģens raksta, ka pāris mēnešos viņa mātes kafejnīcā esot viesojies Valsts ieņēmumu dienests, Valsts darba inspekcija, Pārtikas veterinārais dienests, Kriminālpolicija un Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde. Ministrs arī paudis, ka esot iesūtīti cilvēki, "kuriem liekas kotlete ir saindēta".

Pēc viņa paustā, pēc tam Jēkabpils policijas iecirknī pratināta ministra māte un izmeklētājs uzdevis jautājumus par totalizatoru likmēm.

Tāpat ministrs raksta, ka attiecībā pret viņu Valsts ieņēmumu dienests, veicot kontroles, esot atradis nepamatotus izdevumus - uzturlīdzekļus, izdevumus ēšanai un ārstēšanai, ko viņš esot samaksājis tuvam cilvēkam un ārstēšanai pret vēzi.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Krustpils ceļavējš 3" pilnībā pieder ministra mātei. Pērn uzņēmums strādājis ar 144 056 eiro apgrozījumu un 3051 eiro lieliem zaudējumiem. Viņai pieder arī otrs ēdināšanas uzņēmums - SIA "Krustpils ceļavējš".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)