Banner 980x90

Projekta "Uz savas ādas" dalībnieki Sēlijā sacentīsies viduslaiku disciplīnās

Jelgava, 29.jūn., LETA. 8.jūlijā Sēlijā, Saukas dabas parkā notiekošajā festivālā "Zobens un lemess", notiks projekta "Uz savas ādas" fināls, kurā jaunieši sacentīsies viduslaiku disciplīnās, aģentūru LETA informēja biedrības "Exercitus Rigensis" vadītājs Juris Nečajevs.

Festivālā "Zobens un Lemess" noslēgsies projekts "Uz savas ādas", kurā dalību pavasarī bija pieteikuši 20 dalībnieki - dažāda vecuma jaunieši no Latvijas. Eksperimentālā projektā līdz finālam izturējuši 13 dalībnieki - deviņi puiši un četras meitenes.

Projekts ilga divus mēnešus, un tā laikā dalībnieki regulāros treniņos apguva zobencīņu, piedalījās vairākos, arī divu dienu izturības pārgājienos, tērpušies 13.gadsimta vietējo tautu apģērbā un bruņojušies ar tā laika ieroču kopijām, mācījās vēsturi un meistara Kriša Dubrovska vadībā iemēģināja roku kalēja amatā.

"Projekta finālā dalībniekiem būs iespēja iziet turnīra laukumā īstās bruņās un ar īstu zobenu rokā, pārbaudot savu raksturu un spēku," informēja Nečajevs.

Dalībniekus gaida vairāki pārbaudījumi - šaušana ar loku, šķēpa mešana, cirvja mešana mērķī. Nopietnākais no pārbaudījumiem būs dalība turnīrā - dalībnieki 13.gadsimta vietējo tautu bruņojumā cīnīsies viens ar otru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)