Banner 980x90

"Coface" Latvijas biznesa vides riska novērtējumam piešķīris pozitīvu attīstības tendenci

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv

Ikgadējā valstu biznesa risku reitingā starptautiskais kredītrisku apdrošinātājs "Coface" Latvijas novērtējumam B piemērojis pozitīvu attīstības tendenci.

"Coface" Latvijas reitingu 2010.gadā no A4 pazemināja uz B, un kopš tā laika "Coface" analītiķu vērtējumā tas saglabājies nemainīgs.

"Coface" ikgadējais biznesa vides risku novērtējums izriet no vairākiem faktoriem, tostarp valsts politiskā, ekonomiskā un finansiālā stāvokļa, uzņēmumu maksātspējas un biznesa vides attīstības tendencēm. Riska novērtējumam ir septiņi līmeņi: A1 (ļoti zems), A2, A3, A4, B, C un D (ļoti augsts), katram vērtējumam papildus var tikt pievienota pozitīva vai negatīva attīstības tendence.

Kredītrisku apdrošinātājs lēš, ka attīstītajās valstīs galvenie ekonomiskie riski šogad būs finanšu tirgu nestabilitāte, zemās naftas cenas un Ķīnas tirgus lejupslīde. Tikmēr jauno tirgus ekonomiku valstīs gaidāma lēna izaugsme un uzņēmumu parādsaistību pieaugums. Paaugstināti politiskie riski, visticamāk, ietekmēs biznesa klimatu visos reģionos. To vidū ir Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības jeb "Brexit" risks, Amerikas Savienoto Valstu prezidenta vēlēšanas, kā arī saspīlējums Tuvajos Austrumos un terorisma draudi.

Paredzams, ka zemas jēlnaftas cenas saglabāsies arī šogad, un to veicinās naftas produktu pārpalikumi, kas daļēji saistāmi ar Irānas atgriešanos tirgū. Naftas tirgus izaicinājumi būtiski ietekmējuši Kanādu, un valsts riska novērtējums pazemināts uz A2, Kanādai izkrītot no vislabākā riska novērtējuma jeb A1 kategorijas, kurā pašlaik atrodas Vācija, Austrija, Šveice un ASV, informē "Coface". Īpaši nestabila politiskā un biznesa vides situācija pēdējos gados izveidojusies Brazīlijā, un valsts riska reitings pazemināts jau otro reizi mazāk nekā gada laikā uz C. Tiek prognozēts, ka politiskā krīze un ekonomiskā recesija valstī turpināsies arī 2016.gadā.

Katru ceturksni "Coface" publicē risku novērtējumu 160 valstu ekonomikām, balstoties uz attiecīgās valsts uzņēmumu maksājumu uzvedības analīzi.

"Coface" grupa ir tieši vai netieši pārstāvēta 99 valstīs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)