Banner 980x90

Radžu ūdenskrātuve atklāj jauno sezonu

Pēc garās ziemas Radžu ūdenskrātuve ir atbrīvojusies no biezā ledus skavām, ļaujot interesentiem no zemledus makšķerēšanas pāriet uz pludiņmakšķerēšanu un spiningošanu. Par godu jaunajai sezonai ir atsākta licenču tirdzniecība. Licenču cenas un iegādes vietas variet atrast, ieskatoties sporta centra mājas lapā www.jekabpilssc.lv sadaļā ,,Bāze". Atgādinu, ka laivu izmantošana spiningošanai, zemūdens medības un daivinga nodarbības sāksies no 1. jūnija. Makšķerēšanas sezonu uzsāksim ar sacensībām 30. aprīlī. Ar nolikumu variet iepazīties sporta centra mājas lapā.

Turpinot pērn iedibināto tradīciju, arī šogad no 1. jūnija izsludinām konkursu ,,Radžu ūdenskrātuves zivs 2011", lai noskaidrotu smagākās līdakas, līņa, plauža un karūsas īpašniekus. Konkursa nolikums un iepriekšējie rekordi skatāmi mūsu mājas lapā.

Lai vairotu ūdens iemītnieku resursus ūdenskrātuvē, arī šogad ar Latvijas Vides aizsardzības fonda un Jēkabpils pilsētas pašvaldības atbalstu ūdenskrātuvē ielaidīsim līdaku mazuļus un vēžus. Zivju resursu aizsardzības uzlabošanas nolūkos ir nodibināta biedrība, kura pastiprinās kontroli par makšķerēšanas, zemūdens medību noteikumu ievērošanu. Savā darbā tā iesaistīs pašvaldību, policiju, sabiedriskos aktīvistus, regulāri organizējot reidus. Aicinu strikti ievērot zvejas liegumus un pastāvošos noteikumus, par konstatētajiem pārkāpumiem informēt pa tālruni 26300803, lai operatīvi reaģētu un sodītu vainīgos. Ceru, ka šādi gadījumi mazumā ies vai nebūs.

Inspektoru darbības nodrošināšanai ir sarūpēts gandrīz viss nepieciešamais inventārs, par ko milzīga pateicība pilsētas pašvaldībai. Šogad ekipējumu papildinās kvadracikls, lai regulāri ūdenskrātuvi apsekotu pa sauszemi. Pašvaldība iesniegusi pieteikumu, lai Zilais karogs pludmalē plīvotu arī šajā peldsezonā. Karogs ir Eiropas ekosertifikāts un vides balva, kas apliecina kvalitatīvu ūdeni, pietiekamu informāciju, peldētāju drošību un teritorijas rūpīgu apsaimniekošanu. Ar nepacietību gaidīsim makšķerniekus, zemūdens medniekus, daivinga cienītājus, laivotājus, peldētājus, lai saturīgi pavadītu brīvo laiku, atpūstos un piekoptu veselīgu dzīves veidu, regulāri izmantojot Radžu ūdenskrātuves piedāvātos pakalpojumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)