Banner 980x90

Rimšēvičs: Grieķu tauta drosmīgi sevi izbalsojusi no eirozonas

Grieķu tauta referendumā bijusi drosmīga un izbalsojusi sevi no eirozonas, intervijā Latvijas Radio teica Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Situācija ar Grieķiju parāda, ka valsts, kas nav pildījusi solījumus, nav izdarījusi mājasdarbus, vienā dienā varētu būt ārpus eirozonas, bet eirozona varētu kļūt stiprāka, teica Latvijas Bankas vadītājs.

Šobrīd nekas neliecina par to, ka jelkāds būtu gatavs likt galdā Grieķijai nepieciešamos 30 līdz 50 miljardus eiro. Pat vislielākajam optimistam, kas seko līdzi šiem notikumiem, nebija ienācis prātā, ka viena valsts var turpināt dzīvot pēc naudas tērēšanas principiem, nedomājot, kā naudu atdot, skaidroja Rimšēvičs.

Viņš piebilda, ka pašlaik tiek gaidīti risinājumi no Grieķijas, ja tās piedāvājums būs vēl "mīkstāks" nekā to piedāvāja starptautiskie aizdevēji, to nevarēs atbalstīt. Līdz ar to pašlaik neesot cita risinājuma, kā Grieķijas lēna aiziešana no eirozonas.

Eiropas Centrālā banka (ECB) turpinās sniegt palīdzību Grieķijas bankām līdzšinējā apmērā, teikts ECB pirmdienas vakarā izplatītajā paziņojumā.

Kā norādīja Rimšēvičs, tas nozīmējot, ka atbalsts netiek samazināts un Grieķijas bankas turpinās saņemt naudu, lai netiktu atslēgtas no finanšu asinsrites. Taču finanšu apjoms netiek arī palielināts.

Turklāt ECB esot nolēmusi no grieķu bankām prasīt palielināt ķīlas masu, jo iepriekš ieķīlātie valsts vērtspapīri netiek uzskatīti par pietiekami drošiem.

Ir iestājies brīdis, kad Grieķijai pašai jāsāk domāt, kā tikt galā ar šo situāciju, teica Rimšēvičs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)