Banner 980x90

Salas novada pašvaldība nespēs uzņemties Biržu internātpamatskolas uzturēšanas izdevumus

Daugavpils, 9.okt., LETA. Salas novada pašvaldība nespēs uzņemties Biržu internātpamatskolas uzturēšanas izdevumus, ja valdība no tiem atteiksies, aģentūrai LETA pauda Salas novada domes priekšsēdētāja Irēna Sproģe (Vienoti mūsu novadam).

Ir aprēķināts, ka Biržu internātpamatskolas uzturēšanas izdevumi ir ap 450 000 eiro gadā. "Šī summa pašvaldībai vienai ir pārlieku liela," norādīja Sproģe.

Jau vēstīts, ka Latvijas Pašvaldību savienība vēlējusies panākt, ka internātskolām nepieciešamo finansējumu turpina segt no valsts budžeta līdz Izglītības un zinātnes ministrija būs izstrādājusi atbilstošu internātskolu finansēšanas modeli.

Savukārt valdības nostāja ir, ka no valsts budžeta tiks nodrošināta pedagogu darba samaksa un 1.-4.klašu skolēnu ēdināšana, bet izglītojamo uzturēšanos citu pašvaldību internātskolās pašvaldības segs savstarpēji.

Vienoties par abām pusēm apmierinošu scenāriju nav izdevies.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)