Banner 980x90

Salcevičs uzskata, ka iedzīvotāji Jēkabpils mēra kandidātam Krapam ir piedevuši seno incidentu spēļu zālē

Rīga, 29.apr., LETA. Tauta ir piedevusi Jēkabpils mēra amata kandidātam Aivaram Krapam (GKML) seno incidentu spēļu zālē, un viņš var vadīt domi, aģentūrai LETA pauda bijušais pilsētas mērs Leonīds Salcevičs (Jēkabpils reģionālā partija).

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 2013.gadā vietējā laikrakstā, atsaucoties uz aculiecinieku stāstīto, parādījusies informācija par to, ka Kraps, būdams stiprā alkohola reibumā, kādā pilsētas spēļu zālē mēģinājis nokārtot dabiskās vajadzības tam nepiemērotā vietā.

Toreiz, izskatot jautājumu par Krapa uzvedību, "Vienotības" valde aicinājusi viņu nolikt deputāta mandātu. Tā kā Kraps atteicies to darīt, viņam ieteikts izstāties no partijas. Kraps, kurš tolaik bijis mēra Salceviča vietnieks, uzrakstījis iesniegumu par izstāšanos no "Vienotības".

Tagad Salcevičs apliecināja, ka pats virzīs Krapu mēra amatam, jo Kraps "nav tāds", turklāt neviens neesot jautājis, kāpēc incidents noticis. Viņš uzskata, ka atgadījums neietekmē mēra kandidāta reputāciju, jo tauta jau piedevusi viņam, atkārtoti ievēlot domē. Arī Jēkabpils uzņēmēju biedrības (JUB) bažas par nākamās domes vadības reputāciju neesot objektīvas, jo organizācija pārstāvot mēra Raivja Ragaiņa Latvijas zaļo partiju.

"Tie ir "zaļo uzņēmēji", turklāt ne tie lielākie, kas nestu nodokļu ieņēmumus. Es pretī varu likt 15 uzņēmēju sarakstu, kas neatbalsta mēru," pauda Salcevičs.

Viņš sevi un citus deputātus, kas vēlas Ragaiņa atbrīvošanu, sauc par nosacītu opozīciju, ko par tādu paradījis pats mērs. Teju divu gadu laikā kopš pēdējām pašvaldības vēlēšanām deputāti tikai dažas reizes esot aicināti pie sarunu galda par pilsētai aktuāliem jautājumiem.

"Domē un pašvaldības iestādēs ir neveselīgs klimats, trūkst komunikācijas. Mums nav jāuzprasās uz mīlestību no viņa [Ragaiņa]. Mainot mēru, pilsēta neko nezaudēs, bet mēs no savas puses mainīsim šo vidi," apgalvoja bijušais mērs, kurš uzskata, ka Kraps ir atbilstošs kandidāts mēra amatam, ko esot pierādījis, strādājot Salceviča vadītajā domē par vicemēru.

Pats bijušais mērs uz amatu atkārtoti nekandidēšot, jo pašlaik strādā par finanšu ministra Jāņa Reira (JV) padomnieku. Viņš nedzenoties pēc amatiem, turklāt plāno ar kolēģiem izrunāt iespēju samazināt mēra vietnieku skaitu.

Salcevičs nav apmierināts arī ar pārmaiņām pašvaldības administrācijā, bet pēdējais piliens esot bijis lēmums par Ragaiņa padomnieku algot SIA "PR Tēls" līdzīpašnieku Ainaru Vladimirovu. "Tas jau izskatās pēc Rīgas domes," piebilda bijušais mērs.

Jau vēstīts, ka astoņi Jēkabpils deputāti, pārmetot domes priekšsēdētājam bezdarbību saistībā ar plānoto pašvaldību reformu un nespēju komunicēt, pieprasījuši sasaukt ārkārtas domes sēdi Ragaiņa atbrīvošanai no amata.

Ar mēra darbu nav apmierināti Jēkabpils reģionālās partijas pārstāvji, tostarp bijušais domes priekšsēdētājs Salcevičs, nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, Latgales partijas, partijas "KPV LV" deputāti, no "Saskaņas" ievēlētais Broņislavs Ivanovskis un Ragaiņa vietnieks Kraps. Domes ārkārtas sēde par priekšsēdētāja atbrīvošanu no amata un jauna priekšsēdētāja ievēlēšanu sasaukta otrdien plkst.16.

"Šo divu gadu laikā es neredzēju, kādā virzienā mēs ejam, kā pašvaldība attīstās. Bet domes priekšsēdētāja uzdevums ir parādīt vīziju," aģentūrai LETA pārmaiņu nepieciešamību pamatoja Kraps.

Ragainis viņam adresētajiem pārmetumiem nepiekrīt.

"Tā ir vecās varas nākšana pie varas, un tika gaidīts piemērotākais brīdis," Ragainis skaidroja, ka apvērsums kļuvis iespējams, par vietnieku pēc kolēģa Andra Rutko (S) aiziešanas mūžībā kļūstot Aivaram Krapam (GKML) un domē iekļūstot jaunam "Saskaņas" deputātam.

Lai arī Salcevičs neplānojot kandidēt uz mēra amatu, pēc Ragaiņa teiktā, "vecās varas" principus varēs īstenot Salceviča "labā roka" Kraps, ko arī plānots ievēlēt par domes priekšsēdētāju.

Savukārt JUB valde, kurā darbojas arī vairāki ar Ragaini vēlēšanās startējošie, taču domē neiekļuvušie uzņēmēji, uzskata, ka astoņi deputāti, kas iesnieguši pieprasījumu atbrīvot Ragaini, plāno ne tikai varas, bet arī domes ieturētā pilsētas attīstības kursa maiņu. Viņuprāt, ir nepieņemami, ka domes vadība varētu tikt uzticēta cilvēkiem, par kuru reputāciju ir šaubas, attiecīgi traucējot veidot sadarbību un uzticību jēkabpiliešu, arī uzņēmēju vidū, kā arī valstiskā līmenī pārstāvot pilsētas intereses.

Tāpat vēstīts, ka aprīļa sākumā darbu sācis Jēkabpils domes priekšsēdētāja padomnieks Vladminirovs. Padomnieka pārziņā būs pilsētas publiskās komunikācijas un pilsētmārketinga pasākumu analīze atbilstoši pašvaldības interesēm un pilsētas publiskā tēla veidošanas koncepcijai. Vladimirovs nodarbināts uz pusslodzi un darba pienākumus veiks attālināti. Viņa vidējā mēnešalga ir 750 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)