Banner 980x90

Šonedēļ sāksies XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku skašu maratons

Rīga, 21.febr., LETA. Ar lieluzvedumu repertuāra apguves skatēm "VEF Kultūras pilī" 23.februārī tiks sākts intensīvākais posms dalībnieku atlasē gaidāmajiem XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem, aģentūru LETA informēja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Skates "VEF Kultūras pilī" norisināsies no 23.februāra plkst.17 līdz 25.februārim. Koru nozares skates sāksies 17.martā Rīgā, savukārt pūtēju orķestru skate notiks 10.martā un 11.martā Ogrē.

Lai informētu par skašu norisi un prasībām, 23.februārī plkst.15 "VEF Kultūras pilī" norisināsies preses konference, kurā piedalīsies Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Signe Pujāte, Dziesmu un deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča, lieluzveduma "Māras zeme" mākslinieciskais vadītājs Jānis Purviņš, noslēguma koncerta "Zvaigžņu ceļā" virsdiriģents Gints Ceplenieks un AS "Wess" padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Oskins.

Kā ziņots, šovasar gaidāmo Dziesmu un deju svētku identifikācijas karšu saņemšanai elektroniski reģistrējušies 43 252 potenciālie dalībnieki, aģentūru LETA informēja Vasiļjeva.

Deju lieluzvedumā "Māras zeme" ar dziedāšanu kopkorī noslēguma koncertā Mežaparka estrādē vēlas savienot elektroniskajā reģistrācijas sistēmā ir pieteikušies 300 dalībnieki. Rekordliels potenciālo dalībnieku skaits jeb aptuveni 17 000 vēlas dziedāt kopkorī, bet aptuveni 18 800 vēlas dejot Daugavas stadionā.

Konkrēts svētku dalībnieku skaits gan būs zināms vien pēc pēdējo skašu rezultātu noskaidrošanas.

Jau vēstīts, ka ka XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no šī gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam. Kārtējie Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)