Banner 980x90

Sociālajos tīklos ziņo par balsu pirkšanu Jēkabpilī; vietējā policija informāciju neapstiprina

Jelgava, 2.jūn., LETA. Vietējie iedzīvotāji sociālajos tīklos ziņojuši par balsu pirkšanu Jēkabpilī, taču Pašvaldības policija šādu informāciju saņēmusi nav, noskaidroja aģentūra LETA.

Viktors Vilkaušs savā "Facebook" lapā raksta, ka "ir sākusies organizēta balsu pirkšana tieši iepriekšējās nobalsošanas aizsegā". Viņa rīcībā esot informācija, ka "vietas tiek nopirktas par naudu, lielākoties ar neaizsargāto sociālas grupas iedzīvotāju balsu palīdzību". Šie iedzīvotāji pirms tam esot deklarēti attiecīgajā administratīvajā teritorijā. Tāpat kādas partijas nodaļā esot nolemts, kuri saraksta kandidāti jāsvītro, bet kuriem jāliek plusi.

Par iespējamo balsu pirkšanu ziņo arī vietējais portāls "Radio1.lv", atsaucoties gan uz informāciju sociālajos tīklos, gan uz aculieciniekiem, kas esot atklājuši, ka Bebru ielas mikrorajonā par balsi piedāvājot 20 eiro. Savukārt citi avoti vēstot, ka viena balss maksājot no pieciem līdz 15 eiro.

Jēkabpils Pašvaldības policijas priekšnieks Indulis Surkulis aģentūrai LETA atklāja, ka policija informācija par balsu pirkšanas mēģinājumiem nav saņēmusi. "Esam runājuši ar kolēģiem, mums šādu ziņu nav," pauda Surkulis.

Viņaprāt, šādas baumas tiek izplatītas, jo par vietu Jēkabpils domē konkurē daudzu sarakstu kandidāti.

Jau vēstīts, ka pašvaldības vēlēšanās Jēkabpilī savus sarakstus iesniegušas desmit politiskās partijas. Kandidē 151 cilvēks, no kuriem 87 ir vīrieši un 64 sievietes vecumā no 19 līdz 78 gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)