Banner 980x90

Stājies spēkā notiesājošs spriedums par vīrieša noduršanu Dignājas pagastā

Jelgava, 22.marts, LETA. Notiesājošs spriedums par jauna vīrieša noduršanu Jēkabpils novada Dignājas pagastā 2015.gada februārī ir stājies spēkā, aģentūru LETA informēja Zemgales apgabaltiesas tiesneša palīdze Ineta Vītoliņa.

Viņa informēja, ka apgabaltiesas 16.februāra spriedums Tomasa Šilinska apsūdzībā ir stājies likumīgā spēkā 14.martā.

Iepriekš, Zemgales apgabaltiesas Aizkraukles tiesu namā apelācijas kārtībā iztiesājot krimināllietu, tiesa apsūdzētajam Šilinskim mainījusi apsūdzības pantu un mīkstinājusi Jēkabpils rajona tiesas piespriesto sodu.

Jēkabpils rajona tiesa atzinusi Šilinski par vainīgu krimināllietā un piespriedusi viņam brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem un desmit mēnešiem ar probācijas uzraudzību uz diviem gadiem. Šilinskis atzīts par vainīgu pēc Krimināllikuma 116.panta - par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību). Apsūdzētajam 1992.gadā dzimušajam vīrietim būtu bijis arī jāizmaksā 14 000 eiro materiālā kompensācija cietušajai pusei - divām personām, un 1800 eiro kompensācija valstij. Tāpat apsūdzētajam piemērotais drošības līdzeklis - aizliegums izbraukt no valsts un pieteikšanās noteiktā laikā policijas iestādē - līdz sprieduma stāšanās spēkā datumam atstāts negrozīts.

Apsūdzētais un viņa advokāts iesnieguši apelācijas sūdzību, kas izskatīta 16.februārī.

Ar Zemgales apgabaltiesas 16.februāra spriedumu Jēkabpils rajona tiesas 2016.gada 4.oktobra spriedums atcelts daļā par Šilinska atzīšanu par vainīgu un sodīšanu noziedzīgā nodarījumā, kas paredzēts Krimināllikuma 116.pantā, kā arī daļā par cietušajām noteikto morālā kaitējuma kompensāciju.

Vīrietis atzīts par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas paredzēts Krimināllikuma 121.pantā - slepkavība, pārkāpjot nepieciešamās aizstāvēšanās robežas. Viņš sodīts ar brīvības atņemšanu uz pusotru gadu.

Taču tiesa, ņemot vērā izdarītā noziedzīgā nodarījuma raksturu un radīto kaitējumu, vainīgā personību un citus lietas apstākļus, ieguvusi pārliecību, ka vainīgais, sodu neizciešot, turpmāk neizdarīs likumpārkāpumus, tāpēc sodījusi vīrieti nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem.

Tāpat cietušo labā piedzīta kompensācijas par morālo kaitējumu 3200 eiro apmērā.

Pārējā daļā Jēkabpils rajona tiesas spriedums atstāts negrozīts.

Jau informēts, ka 2015.gada 23.februāra vakarā Jēkabpils novada Dignājas pagastā kopīgas iedzeršanas laikā kādas daudzstāvu ēkas dzīvoklī tikuši sadurti divi 1990. un 1986.gadā dzimuši vīrieši, jaunākais no viņiem - nāvējoši.

Jēkabpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki operatīvi notikuma vietā aizturējuši aizdomās par minēto noziedzīgo nodarījumu turēto personu - kādu 1992.gadā dzimušu agrāk netiesātu vīrieti un ievietojuši viņu īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka dzīvoklī kopīgas alkohola lietošanas laikā starp vīriešiem izcēlies sadzīvisks strīds, kura gaitā jaunākais no vīriešiem paķēris nazi un nodarījis miesas bojājumus saviem oponentiem, no kuriem vienam tie bijuši nāvējoši. Dzīvokļa saimniekam, 1986.gadā dzimušajam vīrietim, uzbrucējs nodarījis grieztas brūces rokā un kreisās auss rajonā, vīrietis nogādāts slimnīcā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)