Banner 980x90

Tiesai nodod krimināllietu pret PMLP amatpersonu par naudas piesavināšanos no tautas deju kolektīva

Rīga 28.febr., LETA. Jēkabpils rajona prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā persona apsūdzēta par tautas deju kolektīva naudas līdzekļu piesavināšanos 1808 eiro apmērā, aģentūrai LETA pavēstīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Majevska.

Lietu izmeklēja Iekšējās drošības birojs, jo persona strādāja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP).

Kā norādīts lēmumā par lietas nodošanu tiesai, apsūdzētā persona bija biedrības valdes priekšsēdētāja un viņas pārziņā bija biedrības naudas līdzekļi. Laika posmā no 2016. līdz 2018.gadam viņa prettiesiski ieguva un izšķērdēja biedrības naudas līdzekļus 1808 eiro apmērā, veicot pirkumus savām vajadzībām, pārskaitot naudu uz savu un radinieka kontu, kā arī izņemot skaidru naudu un izlietojot to savām vajadzībām.

Tādējādi apsūdzētā persona izdarīja svešas mantas prettiesisku iegūšanu un izšķērdēšanu, būdama persona, kuras pārziņā šī manta atradās jeb piesavināšanos, par ko kriminālatbildība paredzēta Krimināllikuma 179.panta pirmajā daļā.

Lieta nodota Zemgales rajona tiesai Jēkabpilī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)