Banner 980x90

Valsts svētku rotājumiem Jēkabpilī tērēs aptuveni 50 000 eiro

Jelgava, 2.nov., LETA. Šogad, sagaidot Latvijas valsts svētku mēnesi, Jēkabpils izrotāšanā tiks ieguldīti aptuveni 50 000 eiro, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Pie Jēkabpils tautas nama un Neretas ielas un Vienības ielas krustojumā pie tilta izvietoti telpiski objekti "LV 100". Jēkabpils robežzīme Rīgas ielā, iebraucot no Rīgas puses, papildināta ar dekoratīvo objektu "Es esmu Latvija", savukārt iebraucot pilsētā no Viesītes, Salas, Līvānu un Rēzeknes puses, robežzīmes akcentētas ar karoga lentām.

Tāpat plānots uzstādīt instalāciju Vecpilsētas laukumā pie tautas nama, kā arī Vienības ielas aplī. Patlaban jau izvietota karoga lentu instalācija Oskara Kalpaka laukumā, Madonas-Rīgas ielas rotācijas aplī un Trešdienas tirgus laukumā pie zirga skulptūras.

Dekoratīvs izgaismojums rotā brandmūri Vecpilsētas laukumā virs grāmatnīcas "Aisma", bet tuvākajā laikā rotācijas aplī Brīvības un Vienības ielas krustojumā tiks uzstādīts telpiskais objekts "Karoga ritmi". Svētku noformējumā plānots izgaismot un izrotāt arī vides objektu "Sidraba ābele". Vēl tiks izgaismotas arī Jēkabpils pašvaldības, Žilinska mūzikas skolas, Bērnu un jauniešu centra ēku fasādes.

Kopumā valsts svētku rotājumiem tiks izlietots finansējums aptuveni 50 000 eiro.

Pašvaldība cer, ka rotājumi pilsētā vairos Latvijas simtgades svētku sajūtu, prieku un lepnumu par savu valsti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)