Banner 980x90

Valsts svētkus Jēkabpilī svinēs ar koncertiem, filmu maratonu un akciju "Latvijas spēka zīmes"

Daugavpils, 21.apr., LETA. Latvijas neatkarības atjaunošanas gadadienu Jēkabpilī svinēs ar koncertiem, filmu maratonu un akciju "Latvijas spēka zīmes", aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

Svētkus jēkabpilieši aicināti sākt ar lūgšanu - katrā mājā un ģimenē uzklāt balto brokastu galdautu un plkst.9.50, skanot Jēkabpils dievnamu zvaniem, vienoties kopīgā lūgsnā par Latviju. Ekumeniskais dievkalpojums par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienai šogad notiks Jēkabpils Romas katoļu baznīcā plkst.16.

Plkst.11 pie Jēkabpils Tautas nama sāksies tradicionālais Jēkabpils Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestra "Vitamīns" koncerts, bet plkst.12 ikviens būs aicināts uz Jēkabpils izglītības iestāžu koru un tautas deju kolektīvu koncertu "Rakstā dziedu, rakstā deju.

Sadarbībā ar Nacionālo kino centru, Jēkabpilī norisināsies Latvijas filmu maratons. Plkst.13 Jēkabpils Tautas nama Kino Mītnē tiks demonstrēts animācijas filmu seanss bērniem, kurā būs skatāmas animācijas filmas "Dziedošais Hugo", "Vaikiki", "Ruksīša ceļojums" un "Mūsu ome rullē". Plkst.14 Kino Mītnē notiks dokumentālās triloģijas "Savējie sapratīs" filmas "Sešdesmitie. Sākums" seanss, bet plkst.15.15 sāksies jauno režisoru spēles īsfilmu seanss. Varēs skatīt tādas īsfilmas kā "Baroni", "Tango", "Paldies, vecais!" un "Bočka".

Visas dienas garumā norisināsies akcija "Latvijas spēka zīmes, kurā jaunieši Jēkabpils iedzīvotājiem un viesiem dāvinās lentītes ar spēka zīmēm kā apliecinājumu "Par Latviju". Savukārt vakarā plkst.20 ikviens būs aicināts uz grupas "Opus Pro" svētku koncertu un kopīgu sadziedāšanos Vecpilsētas laukumā.

Latvijas neatkarības atjaunošanas gadadienas svinības Jēkabpilī organizē Jēkabpils kultūras pārvalde, sadarbībā ar Nacionālo kino centru un Jēkabpils Bērnu un jauniešu centru. Visi pasākumi - bez ieejas maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)