Banner 980x90

VBTAI Salas novada bāriņtiesas darbā jau iepriekš konstatējusi dažādus trūkumus un nepilnības

Rīga, 26.jūn., LETA. Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) iepriekš vairākās lietās, par kurām saņemtas sūdzības, konstatējusi trūkumus Salas novada bāriņtiesas darbā attiecībā uz normatīvo aktu prasību ievērošanu, par ko bāriņtiesai tika nosūtītas arī vēstules ar ieteikumiem, aģentūru LETA informēja inspekcijas Bāriņtiesu un audžuģimeņu departamenta direktors Agris Skudra.

Viņš informēja, ka, ņemot vērā inspekcijas konstatētos trūkumus un nepilnības bāriņtiesas darbā un saskaņā ar Bāriņtiesu likuma un likuma "Par pašvaldībām" noteikto, VBTAI lūdza pašvaldību izvērtēt bāriņtiesas priekšsēdētājas spējas arī turpmāk pildīt bāriņtiesas priekšsēdētājas pienākumus, kā arī nodrošināt, lai bāriņtiesa darbotos atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.

Tāpat Skudra informēja, ka VBTAI arī secinājusi, ka Salas novada bāriņtiesa vairāku gadu garumā neievēro normatīvo aktu prasības attiecībā uz bāriņtiesas pienākumu konkrētā termiņā ievadīt Nepilngadīgo personu atbalsta informācijas sistēmā (NPAIS) noteikto informācijas apjomu.

Kā skaidroja Skudra, šī gada februārī, pārbaudot, vai bāriņtiesa saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto veic informācijas ievadīšanu NPAIS, konstatēja, ka bāriņtiesa joprojām neievada informāciju NPAIS pretēji Nepilngadīgo personu atbalsta informācijas sistēmas noteikumos minētajām prasībām. Veiktajās bāriņtiesas lietvedībā esošo lietu pārbaudēs jau 2014.gadā, 2016.gadā un 2017.gadā tika konstatēts, ka bāriņtiesa neievada informāciju NPAIS, norāda Skudra.

Jau ziņots, ka Salas novada dome atbrīvojusi no amata novada bāriņtiesas priekšsēdētāju Ārija Lokmani, noskaidroja aģentūra LETA.

Kā pastāstīja Salas novada domes priekšsēdētāja Irēna Sproģe ("Vienoti mūsu novadam"), šāds lēmums pieņemts, jo Lokmane nav nodrošinājusi Ministru kabineta noteikumu izpildi un nav ievadījusi nepieciešamo informāciju datubāzēs, neskatoties nedz uz Valsts bērnu tiesību inspekcijas aizrādījumiem, nedz pašvaldības piemēroto rājienu.

Patlaban ir iecelta Salas novada domes bāriņtiesas priekšsēdētājas pienākumu izpildītāja, kā arī uz šo amatu ir izsludināts konkurss.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)