Banner 980x90

Viesītē notiks Latvijas fotogrāfijas vēsturei veltītā konference "Buclera lasījumi"

Jelgava, 5.dec., LETA. 9.decembrī Viesītes kultūras pilī notiks Latvijas fotogrāfijas vēsturei veltītā konference "Buclera lasījumi", aģentūra LETA uzzināja Viesītes novada pašvaldībā.

Informācija par Latvijas fotogrāfijas vēsturi ir sadrumstalota un nepilnīga, un konference kļuvusi par platformu, kurā pētnieki un vēsturnieki dalās ar saviem jaunatklājumiem. Nereti tā kļūst par vienīgo iespēju, kur satikt gan līdzīgi domājošos, gan apmainīties ar informāciju, uzsver pasākuma rīkotāji.

"Buclera lasījumi" šogad norisināsies jau 28.reizi. Sākotnēji tas bija tikai Mārtiņa Buclera atceres pasākums. Vēlāk savienojumā ar Latvijas Fotogrāfu forumu kļuva par nozīmīgu fotogrāfu un entuziastu pulcēšanās notikumu.

Dalība konferencē ir bezmaksas. No Rīgas tiek organizēts arī pašvaldības finansēts autobuss konferences dalībnieku nogādāšanai uz Viesīti un atpakaļ.

Buclers dzimis 1866.gadā Saukā, bet apglabāts 1944.gadā Siguldas kapos. Viņš tiek uzskatīts par latviešu fotogrāfijas pamatlicēju. Buclers ir Latviešu fotogrāfiskās biedrības dibināšanas iniciators un valdes priekšsēdētājs, daudzu mācību grāmatu autors, izstāžu organizētājs un ievērojams 20.adsimta sākuma kultūras darbinieks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)