Banner 980x90

VMD: Ugunsbīstamība Latvijas mežos joprojām pilnībā nav zudusi

Rīga, 25.sept., LETA. Pateicoties laika apstākļiem, ugunsbīstamība Latvijas mežos turpina samazināties, bet pilnībā joprojām nav zudusi, aģentūrai LETA sacīja Valsts meža dienesta Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

"Ugunsbīstamības riski ir samazinājušies, bet pilnībā nav zuduši, jo pēdējo divu dienu lieti ir diezgan lokāli. Ir vietas, kur lietus nav bijis. Līdz ar to mežos vietām vēl diezgan augsta ugunsbīstamība saglabājas," teica Jaunķiķis.

Vienlaikus viņš piebilda, ka ugunsnedrošā sezona joprojām turpinās par spīti tam, ka siltais gaiss, kas Latvijā ieplūda pirms vairākiem dienām, ir atkāpies, un vidējā gaisa temperatūra samazinās salīdzinājumā ar vasaras mēnešiem.

Tas, cik ilgi turpināsies ugunsnedrošā sezona, ir atkarīgs no laikapstākļiem, piebilda Jaunķiķis.

Viņš uzsvēra, ka lielāka mēroga aktīvu ugunsgrēku patlaban Latvijā neesot.

Komentējot šogad lielākā, jūlijā izcēlušās ugunsgrēka Valdgales kūdras purvā sekas, viņš norādīja, ka pagaidām vēl neesot iespējams novērtēt, cik no lielajām mežaudzēm šī kūdras purva ugunsgrēkā būs gājušas bojā un cik izdzīvojušas.

Kā ziņots, pirmdien, 24.septembrī meža ugunsgrēku Latvijā nav bijis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)