Banner 980x90

Zemgalē darbu sāk vairākas reorganizētās mācību iestādes; slēgta Mežotnes internātvidusskola

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
Ceturtdien, 1.septembrī, jauno mācību gadu Zemgales reģionā sāk vairākas reorganizētās izglītības iestādes, savukārt Mežotnes internātvidusskolā mācības neatsāksies, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un pašvaldību informācija.

Darbu sāk jaunā Aizkraukles novada vidusskola, kas izveidota, reorganizējot Aizkraukles novada ģimnāziju, apvienojot to ar Aizkraukles 1.vidusskolu un Aizkraukles pilsētas sākumskolu.

Apvienošanas rezultātā izveidotā vidusskola pārņem Aizkraukles novada ģimnāzijas, Aizkraukles 1.vidusskolas un Aizkraukles pilsētas sākumskolas izglītojamos, pedagogu un tehnisko darbinieku darba līguma attiecības, mantu un finanšu līdzekļus. Vidusskola turpinās īstenot licencētās un akreditētās izglītības programmas.

Savukārt Jelgavas novada dome, izvērtējot izglītības iestāžu optimizāciju gan kontekstā ar saimnieciski izdevīgāku pārvaldību, gan skolēnu skaita prognozēm tuvākajos gados, jau iepriekš ir ziņojusi par pamatizglītības programmas slēgšanu Svētes pamatskolas Glūdas filiālē. Tāpēc Glūdā ar šodienu tiek nodrošināta tikai pirmsskolas apmācība.

Dobeles novadā izmaiņas piedzīvo Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošajā vidusskola, kur pārtraukta uzņemšana vispārējās vidējās izglītības profesionāli orientētā virziena programmās 10.klasē, bet no 2019.gada 1.septembra paredzēts pārtraukt iepriekš minētās programmas realizāciju klātienē, nodrošinot, ka izglītojamie līdz 2019.gadam pabeidz programmas apguvi.

IZM saskaņojusi arī to, ka vasarā Bauskas novadā likvidēta Mežotnes internātvidusskola.

Bauskas novadā reorganizēta arī Vecsaules pamatskola. Tās struktūrvienība "Jaunsaules pamatskola" no 1.augusta izglītības iestādē realizē pirmā posma - no 1.klases līdz 6.klasei - pamatizglītības un pirmsskolas izglītības programmas. Savukārt 6.klases un 7.klases skolēniem pašvaldība piedāvā pamatizglītību iegūt jebkurā novada pamatskolā, nodrošinot skolēnu pārvadājumus uz tuvāko izglītības iestādi.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)