Banner 980x90

20 jautājumi, ko uzdot sev, ja gribi dzīvē beidzot kaut ko mainīt

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Tu gribētu, lai ir citādi. Tu gribētu kaut ko mainīt, kaut ko sasniegt, kaut ko iegūt. Tu vairāk, vai mazāk zini, kas tas ir. Bet - tev ir tā kā bail, tā kā neziņa, kā diskomforts... Kā to pārvarēt? Kā sākt beidzot virzīties uz to, ko gribi?

Kas notiktu, ja tu vienkārši to izdarītu? Būtu baigi labi, vai ne? Bet, kas attur – bailes? Neziņa? Labā ziņa ir tāda, ka, ja tev ir bail, tu vienalga to vari paveikt. Ja vien paturēsi prātā – bailes nemaina tavu dzīvi, tu pati to maini!

Kas tu esi? Un – kas vai kāda tu gribētu būt? Cik liela ir šī atšķirība? Jo lielāka, jo skaidrāk ir tas, ka ir jārīkojas, lai mainītu savu dzīvi virzienā, kurā vēlies!

Ko tu vēlies? Patiešām vēlies? Kas liktu tev just gandarījumu un piepildījumu attiecībā uz to, ko dari, uz savu dzīvi?

Ja tu zinātu, ka noteikti sanāks, vai tu to darītu? Protams, ka darītu! Jo tev tas ir svarīgi, vai ne?

Ja ne tagad, tad – kad? Pagātne nav atgriežama, bet par nākotni neviens nekādas garantijas nevar dot. Vai var būt ideālāks brīdis par – tagad?

Kā atļauja tev ir vajadzīga, lai sāktu? Neviena, tikai savējā! Tu esi vienīgais cilvēks, kas par 100% atbild par savu dzīvi un lēmumiem tajā!

Kas tevi attur? Vienīgā atbilde – tu pati. Jo tu esi tā, kas izdomā iemeslus un attaisnojumus, kādēļ nesākt...

Ja tu īsti nezini, ko gribi, kāpēc tu to nenoskaidro? Protams, ja tev patīk vienkāršipeldēt pa dzīvi, nekad nezinot, kas un kā būs tālāk... un nekad neesot īsti apmierināta ar visu, kas notiek.

Ja tu zini, ko patiešām vēlies, kādēļ tu nerīkojies, lai to dabūtu/izdarītu? Ja tas ir tas, kas tev ir vajadzīgs? Ja tas piepildītu tavu dzīvi un sniegtu gandarījumu? Vai tiešām tas nav tā vērts?

Kas tev ir svarīgi? Sastādi sarakstu! Ar lietām, kas tev patiešām ir svarīgas!

Vai tu pati esi šajā sarakstā? Tiešām – neesi...?

Ja pati neesi šajā sarakstā, tad kā gan tu varētu būt laimīga? Tu dzīvo savējo, ne kāda cita dzīvi. Un – tu nekad nebūsi ar to apmierināta, ja ierindosi sevi kaut kur, bet ne pie tiem, kas tev ir svarīgi.

Kas ir tie iemesli, kas tevi attur – kā tu sev attaisnojies? Tu jau gribētu, bet... Kas ir tie bet?

Kad tu pārtrauksi pati sev iegavlot šos iemeslus? Vai tāds brīdis pienāks? Padomā – vai nav muļķīgi attaisnoties sev par to, ko tu patiesībā gribētu?

Vai tu jūties labi, kad attaisnojies pati sev? Atbildi godīgi...

Kā tev šķiet – vai tu kādreiz sasniegsi to, ko gribi, ja turpināsi meklēt attaisnojumus to nedarīt? Protams, ka nē. Lai sasniegtu, attaisnojumi ir vienkārši jāpārtrauc.  Ne tā?

Vai tu esi godīga pati pret sevi? Tā – pa īstam? Vai tev patīk tas, kā tu dzīvo? Tas, ko dari? Cilvēki, kas ir tev apkārt?

Kas notiktu, ja tu tiešām būtu godīga pati pret sevi? Tu sasniegtu piepildījumu un atziņu, ka ir tiešām forši...

Vai tu izvēlies laimi vai ērtības? Jo laime bieži vien prasa vairāk, prasa izrauties no ierastā, izkāpt no savas kastītes. Bet ērtības ir tik grūti upurēt...

Un visbeidzot – kā būtu labāk – izdarīt un redzēt, kā būs, vai neizdarīt un vienmēr domāt, kā būtu, ja būtu...? Atbilde ir diezgan skaidra... vai ne?

Raksts tapis sadarbībā ar

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)