Banner 980x90

Aicina ziedot Jēkabpils Aizsargu nama āra pulksteņa atjaunošanai

Daugavpils, 18.okt., LETA. Jēkabpils Latviešu biedrība un biedrība "Jēkabpils mantojums" izplatījušas paziņojumu ar aicinājumu ziedot līdzekļus Jēkabpils Aizsargu nama āra pulksteņa atjaunošanai.

1936.gada 18.novembrī Jēkabpilī svinīgā pasākumā tika atklāta viena no kultūrvēsturiski svarīgākajām būvēm pilsētā - Jēkabpils Aizsargu nams. Gadu vēlāk, 1937.gada vasarā tas tika iesvētīts. Savu funkciju - kalpot sabiedrībai un kultūrai, šī ēka pilda joprojām.

Gadu gaitā ir izdevies saglabāt arhitekta Makša Luca arhitektonisko redzējumu. 2016.gadā Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija ēku iekļāva Valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā kā vietējās nozīmes arhitektūras pieminekli.

Viens no ēkas arhitektoniskajiem elementiem savulaik bija fasādes pulkstenis. Savu kalpošanu tas beidza 20.gadsimta otrajā pusē. Saistībā ar Jēkabpils Aizsargu nama 80.gadadienu pulksteni iecerēts atjaunot.

Ziedot pulksteņa atjaunošanai var ar pārskaitījumu uz Jēkabpils Latviešu biedrības kontu ar norādi – ziedojums pulksteņa atjaunošanai.

Jau vēstīts, ka Jēkabpils pilsētas pašvaldība izsludinājusi atklātu konkursu par tiesībām izstrādāt būvprojektu Tautas nama vēsturiskās ēkas atjaunošanai un energoefektivitātes paaugstināšanai un nodrošināt autoruzraudzību.

Piedāvājumi konkursam: "Tautas nama vēsturiskās ēkas atjaunošana un energoefektivitātes paaugstināšana" būvprojekta izstrāde un autoruzraudzība, pretendentiem jāiesniedz Jēkabpils pilsētas pašvaldībā līdz 19.oktobrim plkst.10, kad paredzēta to atvēršana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)