Banner 980x90

"Aizliegtais paņēmiens" pārliecināts par raidījumā pausto informāciju saistībā ar Jēkabpils asfalta neatbilstību

Rīga, 21.marts, LETA. Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" veidotāji nešaubās par raidījumā parādīto informāciju saistībā ar Jēkabpils Bebru mikrorajona ielu asfalta neatbilstību prasībām, aģentūru LETA informēja "Aizliegtā paņēmiena" pārstāvis Guntis Bojārs.

Viņš gan atzina, ka raidījuma pārstāvju izvēlētais urbšanas veids neesot atbilstošs standartam, taču žurnālistika pieļaujot visa veida faktu vākšanas metodes. "Un tam šajā gadījumā nav izšķirošas nozīmes, jo labu un kvalitatīvu asfalta segumu, kā mums to norādījuši jomas speciālisti, nevar tik viegli sadrupināt ar urbi, kā to norāda firmas [SIA "Ošukalns"] pārstāvji," skaidroja Bojārs.

"Aizliegtais paņēmiens", kas veica Bebru mikrorajona ielas asfaltā kontrolurbumus, vēstīja, ka asfaltbetona segums Bebru mikrorajona ielu ielā ieklāts neatbilstoši iepirkuma prasībām jeb solītā desmit centimetru ielas seguma vietā konstatēja četrus līdz piecus centimetrus.

"Gribam norādīt, ka, pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, pērn Jēkabpils novada dome bija saņēmusi pieprasījumu no citu mediju žurnālistiem veikt oficiālus asfalta urbumus novadā teritorijā, bet viņiem tas tika atteikts. Tāpēc mēs to nolēmām darīt nesankcionēti," vēstīja aģentūrai LETA Bojārs.

Bojārs par žurnālistikas izpētes gaitu informējis LTV vadību un LTV Ziņu dienesta vadību.

Kā ziņots, būvdarbu veicēja, SIA "Ošukalns" valdes loceklis un Jēkabpils domes deputāts Aigars Nitišs (LZP) iepriekš apgalvoja, ka ceļa segums esot ieklāts atbilstoši prasībām un televīzijas raidījuma pasūtījuma veiktie urbumi nav veikti kvalitatīvi un nav izurbti līdz galam. Lai apliecinātu to, Nitišs demonstrēja paraugus, kas atbilstoši tehnoloģiskajām prasībām izurbti blakus "Aizliegtā paņēmiena" veiktajiem urbumiem.

Savukārt Jēkabpils pilsētas dome saistībā ar raidījuma veiktajiem urbumiem vērsusies policijā, uzskatot, ka notikusi nesankcionēta pašvaldības īpašuma bojāšana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)