Banner 980x90

Akcijā "LV100 Dižošanās" kopš jūlija iedzīvotāji pieteikuši ap 500 potenciālus dižkokus

Rīga, 16.okt., LETA. Akcijā "LV100 Dižošanās" trīs mēnešu laikā iedzīvotāji pieteikušo aptuveni 500 potenciālus dižkokus, aģentūru LETA informēja Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) komunikācijas speciāliste Maija Rēna.

Viņa skaidroja, ka kopš šī gada jūlija īpaši izveidotajā digitālajā kartē "dizosanas.lv100.lv" individuālie dižkoku meklētāji ievietojuši aprakstus un fotogrāfijas par aptuveni 500 kokiem. Tāpat datus par 2048 kokiem valstij dāvinājis dabas pētnieks, dižkoku meklēšanas entuziasts Arnis Bērziņš.

No iedzīvotāju elektroniski pieteiktajiem kokiem 180 ir ozoli, 70 liepas, 24 vītoli, apmēram 20 kļavas un tikpat ošu. Līdzās plaši zināmiem un vieglāk atpazīstamiem kokiem, iedzīvotāji dāvājuši valstij datus arī par varenām ābelēm un meža bumbierēm, kadiķiem, priedēm un dižām eglēm.

Akcijas "LV100 Dižošanās" mērķis ir veikt pēc iespējas plašāku Latvijas dižkoku datu bāzi. Akcijas laikā iedzīvotāji potenciālu dižkoku reģistrēšanai var izmantot interaktīvo karti interneta vietnē "dizosanas.lv100.lv". Pirms dižkoka reģistrēšanas, ir nepieciešams veikt tā stumbra apkārtmēra mērījumus 1,3 metra augstumā un ieteicams uzņemt arī pāris foto. Tāpat, reģistrējot potenciālo dižkoku, piezīmēs var norādīt dažādas putnu ligzdas un citas īpašas pazīmes.

Ievietoto informāciju pārbauda un norādītos kokus dabā apsekos DAP speciālisti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)