Banner 980x90

Aknīstē notiks trimdas komponista, pedagoga un diriģenta Imanta Mežaraupa atceres pasākums

Daugavpils, 6.nov., LETA. Aknīstes bērnu un jauniešu centrā 25.novembrī plkst.15 notiks trimdas komponista, pedagoga un diriģenta Imanta Mežaraupa atceres pasākums "In memoriam. Imants Mežaraups - 59", aģentūru LETA informēja Imanta Mežaraupa daiļrades atbalsta fonda valdes locekle Vija Rumpāne.

Šoreiz pasākums būs īpašs ar to, ka tajā tiks prezentēta rakstnieces Luānas Loinertes grāmata "Filadelfija: Imants Mežaraups - dzīvē un mūzikā", ko laidis klajā apgāds "Jumava". Pasākumā būs iespēja iegādāties grāmatu par īpašu cenu. Pirms grāmatas prezentācijas nelielā koncertā tiks izpildītas Mežaraupa kompozīcijas, kā arī viņam veltītie mūziķu priekšnesumi.

Pasākumu organizē Imanta Mežaraupa daiļrades atbalsta fonds sadarbībā ar apgādu "Jumava" un Aknīstes novada pašvaldību. Apmeklēt to aicināti mūziķi, diriģenti, izpildītāji, dziedātāji, mūzikas pedagogi, studenti un citi interesenti, ieeja pasākumā - par brīvu.

Imants Mežaraups, spēcīga un spilgta personība, dzimis Filadelfijā, ASV, 1958.gada 10.oktobrī. Uz dzīvi Latvijā pārcēlās 1996.gadā, kur strādāja pedagoģisko darbu Latvijas Mūzikas akadēmijā un Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas vidusskolā. Pēc četriem Latvijā pavadītiem gadiem viņš vēl kādu laiku dzīvoja un strādāja par pedagogu ASV, Vilmingtonas Kvēkeru skolā, bet kopš 2003.gada pavisam atgriezās Latvijā, dāvājot tēvu zemei savu talantu. Strādāja Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā, Rīgas Doma kora skolā, Talsu mūzikas skolā, kā arī bija Talsu evaņģēliski luteriskās draudzes kora "Amenda" diriģents un ērģelnieks.

Latvijas Komponistu savienības biedrs no 1999. gada. Savas dzīves laikā saņēmis dažādas balvas un godalgas ne tikai Latvijā, bet arī ASV. Pēdējā balva viņam bija "Autortiesību bezgalības balva 2012" par skaņdarbu "Musica arcuata" stīgu orķestrim.

Imants Mežaraups aizgāja mūžībā 2013.gadā 21.jūnijā 54 gadu vecumā. Komponista atdusas vieta ir Aknīstē, Tunķeļu kapos netālu no viņa dzimtas mājām "Brūveri".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)