Banner 980x90

Aknīstes purva ietekme uz vidi tiks apspriesta

Jekabpils24.lv
Jekabpils24.lv

Pirmdien, 21.septembrī, plkst.17.00, Aknīstes novada domē notiks Aknīstes novadā izsludinātās derīgo izrakteņu (kūdras) ieguves kūdras atradnē "Lielais Aknīstes purvs" ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojuma sabiedriskās apspriešanas sanāksme, aģentūru LETA informēja Aknīstes novada pašvaldībā.

Sabiedriskās apspriešanas ierosinātāja ir SIA "Nordtorf". Kūdras ieguve paredzēta Aknīstes novada Aknīstes pagastā, nekustamā īpašuma "Lielais Aknīstes purvs" teritorijā. Lēmumu par ietekmes uz vidi novērtējuma procedūru Vides pārraudzības valsts birojs pieņēma 2014.gada 13.jūnijā, ziņojumu sagatavoja SIA "Vides eksperti".

Ar ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumu var iepazīties Aknīstes novada domes informācijas stendā, kā arī tīmekļa vietnēs "www.aknīste.lv" un "www.videseksperti.lv". Rakstiskus priekšlikumus un viedokļus par ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumu var iesūtīt līdz 10.oktobrim SIA "Vides eksperti" vai Vides pārraudzības valsts birojam.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, uzņēmums "Nordtorf" reģistrēts 1996.gadā. Tā pamatkapitāls ir 499 997 eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2014.gadā bijis 12,2 miljoni eiro, bet peļņa - 2,3 miljoni eiro. Uzņēmums pērn nodarbinājis 152 darbiniekus. "Nordtorf" pilnībā pieder Vācijā reģistrētam uzņēmumam "OvL Kunststofftechnik". Uzņēmumam pieder 100% SIA "Cesvaines kūdra" kapitāla daļu un 50% SIA LTL. Abi šie uzņēmumi darbojas kūdras ieguves nozarē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)