Banner 980x90

Ar projektu "Dziedam kopā" veicinās iecietību pret HIV inficētajiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Biedrība "DIA+LOGS - Atbalsta centrs visiem, kurus skar HIV/AIDS" uzsāk jaunu projektu "Dziedam kopā" ar mērķi veicināt iecietību pret HIV inficētajiem, aģentūru LETA informēja biedrībā.

Projekta "Dziedam kopā" mērķis ir veicināt sabiedrības iecietību pret HIV inficētajiem, iesaistot sabiedrībā pazīstamus cilvēkus, brīvprātīgos, HIV inficētos radošās izpausmēs - dziesmas ierakstīšanā, un videoklipa izveidē, tā parādot to, ka HIV inficētie ir līdzvērtīgi sabiedrības locekļi, mazinot HIV inficēto stigmatizāciju, veicinot sabiedrības iecietību, kā arī pievēršot sabiedrības uzmanību šai problēmai kopumā.

Projekta noslēgumā 1.decembrī - Pasaules AIDS dienā dziesma ar videoklipu tiks prezentēta un būs brīvi pieejama lejupielādei visai Latvijas sabiedrībai kā atgādinājums, ka HIV ir tāda pati slimība kā visas citas un inficētie cilvēki ir pilntiesīgi sabiedrības locekļi.

Pēc Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datiem Latvijā patlaban ir vairāk nekā 6700 HIV inficētu cilvēku, un ik gadu šis daudzums pieaug par aptuveni 300 gadījumiem, ierindojot Latviju 2.vietā Eiropas Savienībā pēc jauno infekcijas gadījumu skaita. Turklāt tiek lēsts, ka patiesībā inficēto ir 1,5-2 reizes vairāk.

"DIA+LOGS" ir izveidots, lai, sniedzot sociālo un garīgo atbalstu visiem HIV/AIDS skartajiem neatkarīgi no viņu sociāli ekonomiskā statusa, varētu palīdzēt viņiem risināt savas sociālās, sadzīviskās, psiholoģiskās un emocionālās krīzes un problēmas, tādējādi uzlabojot šo cilvēku dzīves kvalitāti un sekmējot viņu pilnvērtīgu integrēšanos sabiedrībā.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)