Banner 980x90

Ar vienas balss pārsvaru Jēkabpils novada domes priekšsēdētāja amatu pārņem Vanags

Daugavpils, 14.jūn., LETA. Šodien jaunā sasaukuma Jēkabpils novada domes pirmajā sēdē ar vienas balss pārsvaru par Jēkabpils novada domes priekšsēdētāju tika ievēlēts saraksta "Savam Novadam" līderis, līdzšinējais domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Vanags.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Jēkabpils novada pašvaldībā, par Vanagu nobalsoja pieci no deviņiem pašvaldības deputātiem, četri savas balsis atdeva par otru kandidātu - līdzšinējo domes priekšsēdētāju un vēlēšanās uzvarējušā Latvijas Zemnieku savienība (LZS) saraksta līderi Jēkabpils novadā Edvīnu Meņķi.

Līdzīgi ar piecām balsīm "par", četrām "pret" par domes priekšsēdētāja vietnieku deputāti ievēlēja Latvijas Zaļās partijas saraksta līderi Jēkabpils novadā Anitu Lemakau. Četras balsis saņēma otra domes priekšsēdētāja vietnieka kandidāte Baiba Čākure (LZS).

Jau vēstīts, ka pašvaldību vēlēšanās Jēkabpils novadā visvairāk balsu - 37,4% - ir savākusi un četrus deputāta mandātus ieguvusi LZS. Tas ir ievērojami mazāk nekā pirms četriem gadiem, kad partija ieguva 50,89% vēlētāju atbalstu un absolūto balsu vairākumu.

Saraksts "Savam novadam" vēlēšanās ieguvis 20,56% balsu un divus mandātus, bet Latvijas Zaļā partija - 14,97% balsu un vienu mandātu. Pa vienai deputāta vietai domē ieguvušas arī Jēkabpils reģionālā partija (14,49%) un "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (11,13%).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)