Banner 980x90

Arvien vairāk Zemgales pašvaldību rīko biznesa ideju konkursus

Jelgava, 17.okt., LETA. Arvien vairāk pašvaldību Zemgalē rīko biznesa ideju konkursus biznesa iesācējiem, šodien, apkopojot vietējo pašvaldību informāciju, forumā "Valsts atbalsta biznesu" atzina Zemgales uzņēmējdarbības centra vadītājs Nauris Pauliņš.

Līdz ar atbalstu piemērotāko telpu un zemesgabalu meklēšanā topošajiem un jau esošajiem uzņēmējiem vietējās pašvaldības arvien biežāk pasniedz naudas balvas par labāko biznesa ideju savā pašvaldībā, ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atbalstu līdzību pasākumu rīkojis arī Zemgales plānošanas reģions (ZPR).

"Tāpat tiek veidotas konsultatīvās padomes, kas ir vēl viens veids kā iesaistīties uzņēmējdarbības plānošanā," par uzņēmēju un pašvaldību sadarbību klāstīja Pauliņš.

Daļa pašvaldību Zemgalē piešķir dažādas nodokļu atlaides, nodrošina publicitāti, godina labākos uzņēmumus un sniedz citu atbalstu. Sadarbībā ar pašvaldībām konkursu "Gada uzņēmējs Zemgalē" rīko arī ZPR.

Zemgalē darbojas arī vairāki valsts un pašvaldību biznesa inkubatori. Jelgavā, Bauskā un Jēkabpilī darbojas Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras inkubatori, savukārt pašvaldības atbalsta Auces novada, Neretas novada, Aknīstes novada, Gailīšu un Elejas biznesa dārzus.

Jau vēstīts, ka šodien Jelgavas tehnikumā notiek forums "Valsts atbalsta biznesu". Pasākuma noslēgumā norisināsies tīklošanās - īpašos stendos būs pieejamas individuālas konsultācijas par atbalsta un biznesa attīstības jautājumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)