Banner 980x90

Basketbolists Artūrs Vītiņš – no Amerikas uz Jēkabpili

Foto no Artūra Vītiņa personīgā arhīva
Foto no Artūra Vītiņa personīgā arhīva
Starpsezonas uzdevumus turpina pildīt basketbola klubs "Jēkabpils" – ir noslēgts divu gadu līgums ar basketbolistu Artūru Vītiņu, kurš pēc studijām Amerikā ir atgriezies uz dzīvi Latvijā, pilsētas informācijas portālu Jekabpils24.lv informēja BK "Jēkabpils" pārstāvis.

23 gadu vecais un 198 cm garais spēka uzbrucējs Artūrs Vītiņš pēdējos piecus gadus dzīvoja Amerikā. Pirmajā gadā Artūrs mācījās "Westwind Preparatory Academy", bet nākamos četrus – studēja Ohaio "Valley" universitātē un spēlēja basketbolu savas augstskolas komandā "Valley University Fighting Scots" NCAA otrajā divīzijā. Pagājušajā sezonā Vītiņš piedalījās 26 spēlēs, katrā mačā vidēji 21,7 minūtēs guva 7,3 punktus un izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas.

Pirms došanās uz Ameriku Vītiņš bijis iekļauts Latvijas U18, U19 un U20 vīriešu izlašu sastāvā, kā arī divus gadus spēlēja pie trenera Mārtiņa Fomina "Daugavas sporta nama" komandā.

BK "Jēkabpils" galvenais treneris Rūdolfs Rozītis raksturo jauno komandas papildinājumu: "Artūrs ir spēcīgs spēlētājs, kurš lielāko pienesumu komandai dod tuvāk grozam abos laukuma galos. Iesaistās cīņā par bumbām uzbrukumā un kontrolē atlēkušās bumbas pie sava groza. Var spēlēt gan ar muguru pret grozu, gan nepieciešamības gadījumā apspēlēt aizsargu ar seju pret grozu. Spēlētājs, kurš komandai dod otrās iespējas metienus, bet pretiniekam tos ierobežo."

Artūrs Vītiņš par noslēgto līgumu: "Man, pirmkārt, ļoti iepatikās galvenā trenera filozofija un komandas redzējums. Ne mazāk svarīgi, ka viņam patīk, kā es spēlēju, un viņš redz, kā mani var izmantot laukumā. Man galvenais bija iet uz klubu, kur es tiktu laukumā, nevis sēdētu uz soliņa. Iepriekš Jēkabpilī nebiju bijis, tagad aizbraucu, apskatīju zāli, dzīvošanas apstākļus un mani viss apmierināja.

Par nākamās sezonas mērķiem sportists saka: "Galvenais ir pierādīt sevi! Par tiem, kas ir aizbraukuši uz Ameriku, šeit, Latvijā, maz ko zina. Vēlos parādīt, ka mēs aizbraucam uz Ameriku ne tikai mācīties, mēs tur arī spēlējam basketbolu un, būdami tur, uzlabojam savu sniegumu."

BK "Jēkabpils" sastāvā šobrīd ir Renārs Magone, Jurijs Aleksejevs, Jānis Antrops, Kristaps Miglinieks, Artūrs Vītiņš, bet galvenā trenera pienākumus pilda Rūdolfs Rozītis.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)