Banner 980x90

BK "Jēkabpils" sastāvam pievieno Robertu Stumbri

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Basketbola klubs "Jēkabpils" noslēdzis līgumu ar divus metrus garo un 23 gadus veco uzbrucēju Robertu Stumbri. Basketbolists iepriekšējās divās sezonās spēlēja Igaunijā – Rakveres "Tarvas" komandā, pilsētas infromācijas portālu Jekabpils24.lv informēja basketbola kluba pārstāvis.

2015./2016.gada sezonā "Tarvas" sastāvā Stumbris "Triobet" Baltijas Basketbola līgā piedalījās 14 mačos un katrā vidēji 28 minūtēs guva 14,9 punktus, izcīnīja 4,9 bumbas zem groziem un atdeva 1,6 rezultatīvas piespēles. Savukārt Igaunijas Basketbola līgā (Alexela Korvpalli Meistriliiga) basketbolists 31 spēlē laukumā atradās vidēji 31 minūti un šajā laikā savas komandas kontam pievienoja vidēji 16 punktus, 5,1 atlēkušo bumbu un 1,1 reizi atdeva rezultatīvu piespēli komandas biedriem.

Lēmumu par pievienošanos "Jēkabpils" komandai Roberts pieņēmis ilgi nedomājot: "Izlemt nebija grūti, jo "Jēkabpils" laicīgi bruņojas, sastāvā ir basketbolisti ar spēcīgiem uzvārdiem, piemēram, Šeļakovs un Aleksejevs, un var redzēt, ka komandai ir nopietni mērķi. Aprunājos ar savu aģentu un lēmumu pieņēmu nešauboties." Jautāts par spilgtākajām atmiņām par "Jēkabpils" komandu, Roberts atbild, ka visspilgtāk atmiņā palikusi sīvā "play-off" cīņa par trešo vietu "Jūrmala/Fēnikss" sastāvā 2013./2014. gada sezonā: "Es aizvadīju ļoti labu spēli, mēs uzvarējām, bet sēriju tomēr toreiz zaudējām. Un vēl - "Jēkabpilij" vienmēr bija fani, vienmēr! Tas ir superīgi, ka cilvēki tik daudz nāk skatīties un atbalstīt savu komandu."

BK "Jēkabpils" galvenais treneris Rūdolfs Rozītis par komandas papildinājumu: "Roberts ir atlētisks uzbrucējs ar plašu uzbrukuma arsenālu. Var spēlēt ar muguru pret grozu, apspēlēt aizsargu no ārpus un arī izpildīt metienu no distances. Aizvadījis rezultatīvu sezonu Igaunijas čempionātā, bijis viens no komandas līderiem. Vērtīga ir arī Roberta spēle aizsardzībā – vienlīdz labi spēj apturēt ārējās līnijas spēlētājus un nepieciešamības gadījumā arī spēka uzbrucējus."

Roberts Stumbris dalību Latvijas Basketbola līgas augstākajā divīzijā uzsāka 2011.gadā toreizējā "Liepājas Lauvu" komandā, nākamās divas sezonas pavadīja "Jūrmala/Fēnikss" rindās, bet kopš 2014.gada spēlēja Igaunijas "Tarvas" komandā.

"Jēkabpils" galvenā trenera Rūdolfa Rozīša rīcībā šobrīd ir desmit spēlētāju: Renārs Magone, Jurijs Aleksejevs, Jānis Antrops, Kristaps Miglinieks, Artūrs Vītiņš, Mikus Sokolovs, Oskars Virsis, Edgars Štelmahers, Andrejs Šeļakovs un Roberts Stumbris.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)