Banner 980x90

Brīdina par tālāku ūdens līmeņa kāpumu Daugavā pie Zeļķu tilta

Rīga, 17.janv., LETA. Ledus sablīvējuma dēļ turpinās strauja ūdens līmeņa paaugstināšanās Daugavā starp Pļaviņām un Jēkabpili, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvie dati.

Pie Zeļķu dzelzceļa tilta, Krustpils novadā, ūdens līmenis kopš pirmdienas kāpis par nepilniem trim metriem. Hidrologi izplatījuši oranžo brīdinājumu - sagaidāms, ka trešdien ūdens līmenis šajā vietā sasniegs bīstami augstu atzīmi, applūdinot ne tikai palienes, bet arī plašāku teritoriju.

Trešdienas rītā ūdens līmenis Zeļķu novērojumu stacijā ir aptuveni metru zem pērnā gada pavasara palu maksimālās atzīmes, kas bija 7,57 metri virs stacijas nulles punkta.

Pie Jēkabpils ūdens līmenis sācis lēnām paaugstināties, turpinās vižņu iešana. Pie Pļaviņām turpinās ūdens svārstības. Arī citviet Daugavā situācija kopumā ir mierīga.

Kā ziņots, ledus sastrēguma dēļ ūdens līmenis kāpis arī Aiviekstes grīvā, kur applūdis un slēgts pašvaldības ceļš Gostiņi - Apvedceļš - Spridzēni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)