Banner 980x90

Daugavā pie Zeļķu tilta ūdens sasniedzis pagājušā gada palu līmeni

Daugavpils, 19.janv., LETA. Daugavā pie Zeļķu tilta ūdens līmenis šonakt vienu brīdi bija sasniedzis 7,54 atzīmi, kas ir tikai par trim centimetriem mazāk nekā pērn martā palu laikā, kad tas sasniedza 7,57 metrus, aģentūrai LETA pastāstīja Krustpils novada Vides un civilās aizsardzības dienests Vadītājs Ilmārs Luksts.

Līdz rītam ūdens līmenis nedaudz nokritās un patlaban ir 7,42 metri. Patlaban Krustpils novadā ir applūdušas dažas zemākās vietas un pārplūdis viens autoceļš. Lielākie plūdi šajā vietā bija 2013.gada aprīlī, kad ūdens paaugstinājās līdz 8,34 metriem.

Savukārt Daugavā pie Jēkabpils ūdens līmenis nakts laikā ir cēlies par 24 centimetriem, sasniedzot 4,18 metru atzīmi. Līdz kritiskajam līmenim Jēkabpilī palikuši vēl vairāk nekā divi metri.

Ja vižņu sablīvējumi Daugavā sāks veidoties pie Jēkabpils un tur ūdens līmenis celsies, pie Zeļķiem tas varētu sākt pazemināties, prognozēja Luksts.

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija, Daugavā augšpus Jēkabpils pārsvarā turpinās pakāpeniska ūdens līmeņa pazemināšanās.

Šīs nedēļas sākumā Daugavā pie Pļaviņām izveidojās ledus sega. Augšpus ledus segas krājas un blīvējas vižņi, jo gandrīz visā upes garumā turpinās vižņu veidošanās. Hidrologi prognozē, ka tuvākajās dienās Daugavā saglabāsies intensīva vižņu iešana un posmā Jēkabpils - Pļaviņas iespējama strauja ūdens līmeņa paaugstināšanās.

Sagaidāms, ka Daugavas lielākajā daļā un vairumā citu upju turpināsies ūdens līmeņa pazemināšanās vai nelielas svārstības, bet ledus iešana vietām var izraisīt straujas ūdens līmeņa izmaiņas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)