Banner 980x90

Deputāta mandātu nolikusī Lūse pildīs Viesītes novada pašvaldības izpilddirektores un pagasta pārvaldes vadītājas funkcijas

Jelgava, 25.jūl., LETA. Viesītes novada domes deputāta mandātu nolikusī Sanita Lūse no 1.augusta veiks Viesītes pašvaldības izpilddirektores un Saukas pagasta pārvaldes vadītājas pienākumus, nolēma Viesītes novada domes deputāti.

Lūsi apstiprināšanai izpilddirektora amatā domē virzījis domes priekšsēdētājs Alfons Žuks ("Viesītes novads - mūsu mājas"), jo amats kļuvis vakants pēc tam, kad pats Žuks, būdams izpilddirektors, ievēlēts domē un kļuvis arī par tās vadītāju.

Žuks aģentūrai LETA apliecināja, ka konkurss uz amatu netika rīkots, jo likums atļauj priekšsēdētājam pašam virzīt izpilddirektora kandidatūru. Lūse amatam izvēlēta, jo viņai ir pieredze pagasta pārvaldē.

"Sešu gadu laikā viņa pierādījusi sevi kā zinošu cilvēku. Tāpat gribējām, lai par izpilddirektoru kļūtu vietējais cilvēks," skaidroja Žuks.

Lūse apvienos izpilddirektores un Saukas pagasta pārvaldes vadītājas amatus, saņemot atalgojumu tikai par izpilddirektora funkciju veikšanu, kas pašvaldībai gadā ļaušot ietaupīt 15 000 eiro gadā. "Iedzīvotāju skaits tikai samazināsies, un ir jāveic optimizācija," pauda domes priekšsēdētājs.

Tāpat dome lēmusi atļaut Laurai Zvirbulei ("Viesītes novadam un Sēlijai") savienot domes priekšsēdētāja vietnieka un novada pašvaldības projektu administratora amatu.

Jau vēstīts, ka Saukas pagasta pārvaldes vadītāja Sanita Lūse ("Viesītes novads - mūsu mājas") nolikusi Viesītes novada domes deputātes mandātu.

Dome lēmusi par deputātes pilnvaru izbeigšanu Lūsei un deputāta mandātu apstiprinājusi Viesītes Veselības un sociālās aprūpes centra ārstei un ģimenes ārsta prakses īpašniecei Ivetai Līcei.

Tāpat ziņots, ka par jauno Viesītes novada domes priekšsēdētāju ievēlēts līdzšinējais izpilddirektors Alfons Žuks ("Viesītes novads - mūsu mājas").

"Viesītes novadam un Sēlijai" saraksta līdere un vienīgā apvienību pārstāvošā deputāte Laura Zvirbule kļuvusi par domes priekšsēdētāja vietnieci.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)