Banner 980x90

Divi gadi, seši mēneši, 25 dienas - laiks, pēc kura mirst romantika?

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay

Aizmirstam par tā saukto septiņu gadu krīzi. Iespējams, jaunlaulātajiem ir jāsāk uztraukties krietni vien agrāk. Pēc britu zinātnieku pētījumiem, precēta pāra romantiskais periods ilgst precīzi divus gadus, sešus mēnešus un divdesmit piecas dienas. 

Pirms šī atskaites punkta, ja romantika vēl gluži nav mirusi, tad noteikti guļ uz nāves gultas. Jaunie vīri lēnām pārstāj sekot līdzi savam izskatam, bet laulātās draudzenes vairs tik ļoti nepucējas par prieku savai otrajai pusītei.

Pēc divu gadu laulības, pāri ar grūtībām spēj vienoties, kuru televīzijas programmu skatīties. Trešajā laulību gadadienā 83 % no aptaujātajiem laulātajiem pāriem sevišķi neuztraucas, ka šī diena ģimenē netiek vispār atzīmēta.

No 5000 pāriem, kuri ir precējušies vairāk kā desmit gadus, vairāk nekā puse atzina, ka laulībā jūtas nesaprasti un nenovērtēti.

Septiņi vīrieši no desmit savas nemazgātās zeķes, apakšbikses un citu netīro veļu atstāj kur pagadās, turklāt bez sevišķas kauna sajūtas. Vairāk nekā 79% atzina, ka jau sen neuztraucas par nenolaistu poda vāku.

Divas trešdaļas no aptaujātajām sievietēm atzina, ka vairs nemēdz saposties par prieku savam laulātajam draugam, bet 54% sieviešu meikaps ir lieka piepūle.

Laulības pirmajos mēnešos 83% jaunlaulāto staigā, sadevušies rokās. Pēc desmit gadiem to dara tikai 38%.

Divi gadi, seši mēneši un 25 dienas... Teiksim godīgi – romantikas mūžs ir īss. Protams, var nepiekrist britu zinātnieku teiktajam. Bet varbūt šie skaitļi liks aizdomāties par to, ko darām mēs paši, lai saglabātu tik nepieciešamo dzirkstelīti attiecībās.

Raksts tapis sadarbībā ar "Espati.lv".
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)