Banner 980x90

EK priekšsēdētāja vietnieks: EK vērtējumā par Latvijas budžeta projektu būtiskas problēmas nav gaidāmas

Valdis Dombrovskis/ Foto: EPA/ LETA
Valdis Dombrovskis/ Foto: EPA/ LETA

Eiropas Komisijas (EK) vērtējumā par Latvijas budžeta projektu norādes uz būtiskām problēmām nav gaidāmas, pirmdienas rītā Latvijas Radio stāstīja Eiropas Komisijas priekšsēdētaja vietnieks eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis (V). EK vērtējums par Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu budžetiem ir gaidāms tuvāko nedēļu laikā.

EK prognozē, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts nākamgad augs par apmēram 3%, kas būs virs vidējiem ES un eirozonas izaugsmes tempiem.

Aicināts vērtēt Latvijas budžeta projektu un uzņēmēju pārmetumus par pārāk biežām nodokļu politikas izmaiņām, Dombrovskis atbildēja, ka nodokļi ir katras dalībvalsts jautājums. EK ierosinājums dalībvalstīm ir pārlikt nodokļu slogu no darbaspēka uz citām jomām - patēriņu, nekustamo īpašumu un kapitālu.

Dombrovskis atturējās sniegt vērtējumu, kāda gaidāma bēgļu krīzes ietekme uz ES ekonomiku, atzīmējot, ka ir divi iespējami scenāriji atkarībā no tā, vai migranti integrēsies sabiedrībā un darba tirgū, vai arī neintegrēsies un būs jāatbalsta.

Savukārt runājot par Grieķijas finanšu stabilitāti un ietekmi uz ES, Dombrovskis pauda viedokli, ka pēc vienošanās ar ES panākšanas, nākamā gada laikā Grieķija atgriezīsies pie ekonomiskās izaugsmes. Kopumā politiķis lēsa, ka šī Grieķijas krīze ir ļoti maz ietekmējusi pārējās eirozonas valstis.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)