Banner 980x90

ES reģionu asamblejā iecelts arī Leonīds Salcevičs

14 vietējo pašvaldību politiķi no Latvijas oficiāli iecelti Eiropas Reģionu komitejā (RK) - ES vietējo un reģionālo pašvaldību politiskajā asamblejā, pilsētas informācijas portālam jekabpils24.lv ziņo RK.

Šī delegācija, kuras sastāvu ierosinājusi Latvijas valdība un oficiāli apstiprinājusi Eiropas Savienības Padome, nākamos piecus gadus darbosies Komitejā, lai pārstāvētu Latvijas pilsētu un novadu intereses Eiropas Savienībā.

Asamblejā iecelts arī Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs.

Latvijas delegācija - septiņi locekļi un septiņi aizstājēji - uzsāk piecu gadu pilnvaru termiņu, iekļaujoties jaunajā RK asamblejā, kurā darbosies 350 vietējie un reģionālie politiķi. Atspoguļojot Latvijā pastāvošo ģeogrāfisko un dzimumu līdzsvaru, Latviju pārstāvošos Komitejas locekļus izvirzījusi Latvijas valdība.

Komitejai uzsākot jauno pilnvaru termiņu, viņi pievienosies visu ES dalībvalstu reģionālā un vietējā līmeņa delegācijām. RK dibināta 1994.gadā pēc Māstrihtas līguma parakstīšanas, un tās izveides mērķis bija dot iespēju Eiropas vietējām un reģionālajām pašvaldībām paust viedokli Eiropas Savienībā.

Katram no 350 RK locekļiem jābūt politiski ievēlētam savā pilsētā vai reģionā. Vietējā un reģionālā līmeņa politiķi līdz pat sešām reizēm gadā pulcējas Briselē, lai apspriestu politiskās prioritātes un pieņemtu atzinumus par ES tiesību aktiem.

Latvijas delegācija pirmo reizi Briselē tiksies 11.-12.februārī, kad notiks jaunā RK pilnvaru termiņa pirmā plenārsesija, kuras laikā visi locekļi ievēlēs arī asamblejas priekšsēdētāju un viņa pirmo vietnieku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)