Banner 980x90

Gauss: "airBaltic" nelidos ar "Sukhoi"

Martins Gauss/ Foto: Edijs Pālens/ LETA
Martins Gauss/ Foto: Edijs Pālens/ LETA

Nacionālā aviokompānija "airBaltic" nelidos ar Krievijā ražotajām lidmašīnām "Sukhoi", šodien pēc valdības sēdes apliecināja "airBaltic" vadītājs Martins Gauss.

"Pēc sarunām ar "airBaltic" investoru vienojāmies, ka "airBaltic" nepirks "Sukhoi"," uzsvēra Gauss.

Viņš atzina, ka, tiklīdz Saeima atbalstīs "airBaltic" pamatkapitāla palielināšanu, tiks lemts par avioflotes papildināšanu.

Gauss arī atzina, ka lēmums neiegādāties "Sukhoi" lidmašīnas neietekmēs negatīvi "airBaltic" biznesa plānu.

"Mainīsies flotes kompozīcija, un būtiskākā atšķirība būs tā, ka simtvietīgās lidmašīnas būs jāaizvieto ar tādām, kurās ir vairāk sēdvietu. Tas nozīmē, ka vajadzēs aprēķināt pasažieru plūsmu. Bet kopumā šāds solis neietekmēs aviokompānijas biznesa plānu. Ekonomiskais efekts būs tāds pats, kā līdz šim," uzsvēra Gauss.

LETA jau ziņoja, ka Saeima vakar, vērtējot nākamā gada budžetu, formāli noraidīja ierosinājumu par 80 miljonu eiro aizdevumu aviokompānijai "airBaltic". Deputāti par šo jautājumu lems ceturtdien, 3.decembrī.

Valdības iesniegtais priekšlikums paredz atļaut finanšu ministram palielināt noteikto apropriāciju Satiksmes ministrijai (SM) līdz 80 miljoniem eiro "airBaltic" pamatkapitāla palielināšanai. SM būtu jānodrošina darījuma ar valsts un privātā investora ieguldījumu izpilde, nodrošinot, ka tam nav negatīvas ietekmes uz vispārējās valdības budžeta bilanci.

Lai apspriestu jautājumu par "airBaltic", trešdien, 2.decembrī, plkst.10 sasaukta slēgtā Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde. Tajā piedalīsies Ministru prezidente, kā arī citi valdības pārstāvji, bijušais satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V), Drošības policijas pārstāvji un citi. Tāpat Saeimā pārstāvētie politiskie spēki trešdien par šo jautājumu diskutēs frakciju sēdēs.

Jau ziņots, ka valdība 19.novembrī nolēma, ka pieņems SM izraudzītā vācu investora Ralfa Dītera Montāga-Girmesa piedāvājumu ieguldīt līdzekļus aviokompānijā "airBaltic", kad Saeima būs devusi atļauju un kad valsts interesēs būs izdarīti grozījumi līgumā.

Iepriekš, 3.novembrī, Ministru kabinets pēc četru stundu apspriešanās lēma atbalstīt "Prudentia" atrasto nacionālās aviokompānijas "airBaltic" investoru, Vācijas uzņēmēju Montāgu-Girmesu, kura piedāvājums paredz ieguldīt aviokompānijā 52 miljonus eiro, bet valstij jāiegulda 80 miljoni eiro. Kopējais Latvijas aviokompānijas jaunais kapitāls 132 miljonu eiro apmērā veicināšot biznesa plānu un flotes modernizēšanu.

Nākamajā dienā pēc šī lēmuma Straujuma pieprasīja toreizējā satiksmes ministra Matīsa demisiju. Šī situācija aktualizēja jautājumu par valdības stabilitāti.

Plašāk skatieties LTV Ziņu dienesta sagatavotajā video sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)