Banner 980x90

Ģimenes ārstu trūkuma dēļ pašvaldība veidos feldšerpunktus Dunavas un Dignājas pagastā

Rīga, 20.marts, LETA. Primārās veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai Dunavas un Dignājas pagastā tiek veidoti feldšerpunkti, aģentūra LETA uzzināja Jēkabpils novada domē.

Šāds solis bija jāsper, jo pagastos pārtraukušas darbību ģimenes ārstu prakses. Lēmums domē pieņemts, ņemot vērā, ka viena no pašvaldības autonomajām funkcijām ir nodrošināt veselības aprūpes pieejamību.

Feldšerpunkta darbības mērķis ir nodrošināt iedzīvotāju veselības aizsardzību un medicīniskās aprūpes pieejamību tuvāk dzīvesvietai. Feldšerpunkta funkcijas ir nodrošināt iedzīvotāju primāro un sekundāro veselības aprūpi, sniegt konsultācijas un ieteikumus iedzīvotājiem veselības aprūpes jomā, uzturēt kontaktu ar pacientu ģimenes ārstiem, kā arī, pēc vajadzības, saskaņot ārstēšanu un profilaktiskos pasākumus, kā arī dokumentēt un analizēt feldšerpunkta praktisko un saimniecisko darbību.

Feldšerpunktus vadīs ārsta palīgi. Abu iestāžu uzturēšanu nodrošinās pašvaldība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)