Banner 980x90

Investējot vairāk nekā miljonu eiro, "Ošukalns" atklāj asfalbetona ražotni

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Jēkabpils daudznozaru kompānija SIA "Ošukalns", 23.septembrī atklāja jaunu asfaltbetona ražotni Salas novada Salas pagastā "Ievlejās". Kopējās SEB bankas finansētā projekta investīcijas ir 1,3 miljoni eiro.

Kā pilsētas informācijas portālu Jekabpils24.lv informēja uzņēmumā, svinīgajā atklāšanas pasākumā piedalījās Latvijas autoceļu pārvaldītāja "Latvijas Valsts ceļi" valdes priekšsēdētājs Jānis Lange, Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Tavars, VAS "Latvijas Valsts ceļi" Ražošanas pārvaldes direktors Gints Alberiņš, "Latvijas autoceļu uzturētāja» valdes priekšsēdētājs Vladimirs Kononovs, kā arī SIA "Ošukalns" vadība, darbinieki, Jēkabpils pilsētas pašvaldības vadība, deputāti, apkārtējo novadu pašvaldību vadība, deputāti un citi viesi.

SIA "Ošukalns" valdes priekšsēdētājs Aigars Nitišs informē, ka lēmums par jaunas rūpnīcas iegādi tika pieņemts, jo uzņēmums turpina attīstīties un paplašināties un vēlas būt konkurētspējīgāks vienā no savām specializācijām – ceļu būvē. Tā kā uzņēmums aktīvi piedalās publiskajos būvniecības iepirkumos, kuru nolikumos bieži ir prasība piedāvājumā uzrādīt asfaltbetona rūpnīcu, no kuras plānots piegādāt materiālus līgumsaistību izpildei, 2015.gada nogalē īpašnieki pieņēma lēmumu par savas asfaltbetona rūpnīcas iegādi.

Plānošana un dokumentācijas sakārtošana sākās pagājušā gada nogalē, kas bija ilgākais process idejas realizēšanā, savukārt rūpnīcas būvniecība noritēja raiti, daudz īsākā laika posmā. Darbu ražotne sāka jau pirms pāris nedēļām. Rūpnīcas ražošanas jauda ir 160  tonnas asfaltbetona stundā.

Vieta tās būvei izvēlēta bijušā Jēkabpils "Dolomīta" teritorijā, kas gadiem ilgi bija pamesta novārtā un pārvērtusies par sava veida būvgružu izgāztuvi, aizaugusi, piedrazota un nekopta. Šobrīd šī teritorija, kas atrodas pie Jēkabpils pilsētas robežas, ir attīrīta no drazām un sakopta, uzbūvēts jauns moderns objekts.

Asfaltbetona rūpnīcai iepirkta lietota, bet labā tehniskā stāvoklī esoša, Vācijas ražotāja "AMMANN" iekārta. Tā ir atjaunota un nokomplektēta ar pašreiz modernāko ražošanas vadības sistēmu . Jaunajā asfaltbetona ražotnē strādās desmit darbinieki, divi no tiem jaunā modernā laboratorijā un astoņi rūpnīcā. Izejmateriāli asfaltbetona ražošanai tiek piegādāti no SIA "Jēkabpils Dolomīts" dolomīta karjera, savukārt granīts tiek iepirkts Zviedrijā.

Jēkabpils daudznozaru kompānija SIA "Ošukalns" pagājušajā gadā strādāja ar stabilu apgrozījumu - 28,55 miljoni eiro. Uzņēmuma peļņa pērn bija 1,59 miljoni eiro.

SIA "Ošukalns" dibināts 1993.gadā Viesītē kā mežizstrādes firma. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 18 504 eiro. Kompānijas darbības virzieni ir mežizstrāde, kokapstrāde, ceļu būve, dabīgo izrakteņu ieguve, nekustamie īpašumi, kravas auto rezerves daļu tirdzniecība un  siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošana.Ošukalns Grupu veidojošie uzņēmumi ir SIA "Ošukalns celtniecība", SIA "Jēkabpils dolomīts", SIA "NDB Timber". 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)