Banner 980x90

Jaunā Jēkabpils slimnīcas vadītāja iestādi vēlas redzēt kā reģiona pirmo izvēli pacientiem un personālam

Rīga, 31.jūl., LETA. Pēc vairākiem gadiem Jēkabpils slimnīcai būtu jābūt par reģiona pirmās izvēles slimnīcu gan pacientiem, gan medicīnas personālam, šodien pēc apstiprināšanas amatā paudusi jaunā SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" valdes priekšsēdētāja Margarita Meļņikova.

Šodien Jēkabpils domes priekšsēdētājs Aivars Kraps (GKML) par kapitālsabiedrības "Jēkabpils reģionālā slimnīca" valdes priekšsēdētāju iecēlis Meļņikovu, bet valdes locekli - Renāru Putniņu. Darbu valdē turpina valdes loceklis un galvenais ārsts Andrejs Miļčevskis.

"Uzskatu, ka no šodienas Jēkabpils reģionālā slimnīca iegūs citu atspēriena punktu un stratēģisko vīziju darbam ar slimnīcas klientu-pacientu un pilsētas lielākās kapitālsabiedrības kolektīvu. Esmu pārliecināts, ka valde tiks galā ar uzticētajiem pienākumiem, nodrošinot klientiem maksimāli profesionālu un kvalitatīvu pakalpojumu reģionā," paudis Kraps.

Savukārt Meļņikova pauda pārliecību, ka, strādājot komandā un sadarbojoties, iestādes komanda varēs sasniegt labus rezultātus. Lai darbi ritētu efektīvi, plānots veikt valdes pienākumu un jomu sadali, tādējādi nepieļaujot funkciju pārklāšanos.

"Kā viens no tuvākajiem darbiem, kuram pievērsīsim uzmanību, būs zāļu izlietošanas caurskatāmības nodrošināšana, kas ir svarīga komponente slimnīcas finanšu sadaļā. Runājot par nākotnes vīziju, 2022.gadā uz Jēkabpils reģionālās slimnīcas 110.jubileju vēlos to redzēt par šī reģiona pirmās izvēles slimnīcu gan pacientiem, gan medicīnas personālam," stāstīja jaunā slimnīcas vadītāja.

Jau ziņots, ka par slimnīcas valdes locekļiem izvēlēti Nacionālajā veselības dienesta Kontroles un uzraudzības departamenta direktore Meļņikova un praktizējošs ārsts-neiroķirurgs, Ministru prezidenta ārštata padomnieks veselības jautājumos Putniņš.

Pašvaldības izsludinātajā konkursā uz valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatiem bija pieteikušies deviņi pretendenti. Ar visiem pretendentiem tika veiktas pārrunas. Pārrunu rezultātā par atbilstošākajiem kandidātiem valdes locekļu amatiem tika atzīti Meļņikova un Putniņš. Komisija atzinīgi novērtēja abu pretendentu izglītību un zināšanas veselības jomā, kā arī iegūto līdzšinējo pieredzi.

Pirms tam, 13.jūnijā, dalībnieku ārkārtas sapulcē no amata atsaukts Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Gvido Liepiņš, kurš amatā iecelts 2018.gada maijā.

Kraps skaidroja, ka ir ticies gan ar slimnīcas valdi, gan arī kolektīvu - nodaļu vadītājiem un virsmāsām -, lai klātienē pārrunātu galvenās problēmas slimnīcas darba organizācijā un gūtu priekšstatu par slimnīcas darbību kopumā.

"Sarunās ar slimnīcas valdi neguvu pārliecību par kapitālsabiedrības nākotnes attīstības stratēģiju, piedāvātie risinājumi nepārliecināja. Tāpat sarunās man radās iespaids, ka slimnīcas valdes priekšsēdētājam nav izpratnes par medicīnas iestādes darbības principiem, kā rezultātā būtiski ir aizkavējusies un apdraudēts Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) finansētais projekts, par ko pārliecinājos tikšanās laikā ar CFLA vadību, nevis šo informāciju guvu no pašas valdes," iemeslus valdes priekšsēdētāja atsaukšanai komentēja pilsētas mērs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)