Banner 980x90

Jēkabpilī atklās pirmo moduļu tipa ārstniecības iestādi Latvijā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Ceturtdien, 8.oktobrī, plkst.12.00, Jēkabpilī, A.Pormaļa ielā 125, līdzās Jēkabpils reģionālajai slimnīcai durvis vērs Magnētiskās rezonanses centrs, aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

Magnētiskās rezonanses centrs būs pirmā ārstniecības iestāde, kuras būvniecībā izmantotas Latvijā ražotu moduļu konstrukcijas, ko pēc SIA "Vizuālā diagnostika" pasūtījuma ir ražojis modulārās būvniecības uzņēmums SIA "Forta Medical". Projekts ir īstenots, piesaistot projektētājus no Izraēlas, kas specializējušies ārstniecības iestāžu projektēšanā. Magnētiskās rezonanses kabineta izbūve ļaus Jēkabpils un tuvējās apkārtnes iedzīvotājiem veikt magnētiskās rezonanses izmeklējumus ambulatori tepat pilsētā.

Patlaban visas slimnīcas telpas ir noslogotas, tādēļ kā risinājums rasta iespēja izvietot Magnētiskās rezonanses centru moduļu tipa ēkā. Rezultātā radīta ne tikai atsevišķi stāvoša vizuāli estētiska, moderna modulāra celtne, bet arī komplicēts inženiertehnisks risinājums, kas pielāgots ārstniecības iestādes specifiskajām prasībām. Modulī ir ierīkota īpaša ventilācijas un magnētiskās rezonanses iekārtas dzesēšanas sistēma, ir izcila skaņas un elektromagnētiskā lauka izolācija, kā arī nodrošināti ideāli darba apstākļi mediķiem un ērtības pacientiem, tostarp pacientiem ar īpašām vajadzībām.

Moduļu konstrukciju izmantošanai ir virkne priekšrocību, taču Jēkabpils gadījumā šī projekta tapšanas gaitā būtiskākais ieguvums bija nepārtrauktā slimnīcas darbība. Slimnīca būvdarbu dēļ ne dienu nepārtrauca darbu - tās paplašināšana notika arī bez klasiska būvlaukuma un tā klātbūtnes, jo lielākais darba apjoms tika paveikts uzņēmuma ražotnē Tukumā. Rūpnīcā tika izgatavoti moduļi ar pilnu iekšējo apdari, līdz ar to objektā uz vietas bija nepieciešams vien veikt pamatu izbūvi un moduļu montāžu, kā arī ēkas fasādes apdari.

Šis risinājums ļāvis ietaupīt laiku un finanšu resursus, kā arī ir videi draudzīgs, jo ievērojami samazināts būvgružu apjoms.

"Šis projekts ir nozīmīgs ieguldījums gan Jēkabpils, gan visa novada medicīnas infrastruktūrā. Magnētiskās rezonanses centrs, kura izmaksas sedza privātais investors, ir lielisks papildinājums Jēkabpils reģionālās slimnīcas modernajam diagnostisko izmeklējumu klāstam. Tagad uz vietas ir pieejami augstākās klases magnētiskās rezonanses izmeklējumi, kas ir neaizstājami dažādu saslimšanu diagnostikā," saka Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Ivars Zvīdris.

Savukārt Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs (Jēkabpils Reģionālā partija) pauda gandarījumu par to, ka Jēkabpils ir kļuvusi par pirmo Latvijas pilsētu, kas īstenojusi šāda veida projektu un sniegs iedzīvotājiem līdz šim visbiežāk tieši Rīgā pieejamu medicīnisko pakalpojumu. "Magnētiskās rezonanses centra izveide Jēkabpilī ir liels ieguvums Jēkabpils reģionālās slimnīcas prestiža un kapacitātes celšanai. Tas slimnīcas pacientiem ļaus ekonomēt gan laiku, gan līdzekļus, kā arī paātrinās pacientu diagnostikas un ārstēšanas procesu," uzsvēra Salcevičs.

SIA "Forta Medical" līdzīpašnieks Guntis Rāvis atzina, ka Jēkabpils ir pirmā pilsēta Latvijā, kas ir spējusi novērtēt uzņēmuma piedāvāto tehnoloģisko risinājumu piemērotību tās vajadzībām. "Veselības aprūpes nākotne ir moderna un augsti funkcionāla medicīna. Šis Jēkabpils projekts kalpos tam, lai ar moduļu sistēmu iepazīstinātu gan potenciālos pasūtītājus, gan ārstus un pacientus, gan arī arhitektus, kam ar līdzīgiem risinājumiem nav bijusi saskare," uzsvēra Rāvis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)