Banner 980x90

Jēkabpilī atklās pirmo moduļu tipa ārstniecības iestādi Latvijā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Ceturtdine, 8.oktobrī, līdzās Jēkabpils reģionālai slimnīcai durvis vērs Magnētiskās rezonanses (MR) centrs.

Tā ir pirmā ārstniecības iestāde, kuras būvniecībā izmantotas Latvijā ražotu moduļu konstrukcijas, ko pēc SIA Vizuālā diagnostika* pasūtījuma ir ražojis modulārās būvniecības uzņēmums SIA Forta Medical**, noskaidroja informācijas portāls Jekabpils24.lv.

Projekts ir īstenots piesaistot labākos ārzemju projektētājus no Izraēlas, kas specializējušies ārstniecības iestāžu projektēšanā. Izbūvējot MR kabinetu Jēkabpilī, tās iedzīvotāji, kā arī apkārtējā reģiona cilvēki turpmāk MR izmeklējumus varēs veikt ambulatori turpat pilsētā, informē SIA Veselības centrs 4 sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Apine.

Patlaban visas slimnīcas telpas ir noslogotas, tādēļ kā risinājums rasta iespēja izvietot MR centru moduļu tipa ēkā, kurā atrodas Siemens Essenza (1,5 T) MR iekārta. Rezultātā radīta ne tikai atsevišķi stāvoša vizuāli estētiska, moderna modulāra celtne, bet arī komplicēts inženiertehnisks risinājums, kas pielāgots ārstniecības iestādes specifiskām prasībām. Tajā ierīkota īpaša ventilācijas un iekārtas dzesēšanas sistēma, ir izcila skaņas un elektromagnētiskā lauka izolācija, kā arī nodrošināti ideāli darba apstākļi mediķiem un ērtības pacientiem, tai skaitā pacientiem ar īpašām vajadzībām.

Moduļu konstrukciju izmantošanai ir virkne priekšrocību, taču Jēkabpils gadījumā šī projekta tapšanas gaitā būtiskākais ieguvums bija nepārtrauktā slimnīcas darbība. Slimnīca būvdarbu dēļ ne dienu nepārtrauca darbu – tās paplašināšana notika arī bez klasiska būvlaukuma un tā klātbūtnes, jo lielākais darba apjoms tika paveikts uzņēmuma ražotnē Tukumā. Rūpnīcā tika izgatavoti moduļi ar pilnu iekšējo apdari, līdz ar to objektā uz vietas bija nepieciešams vien veikt pamatu izbūvi un moduļu montāžu, kā arī ēkas fasādes apdares darbus. Šis risinājums ļāvis ietaupīt laiku un finanšu resursus, kā arī ir videi draudzīgs, jo tika ievērojami samazināts būvgružu apjoms.

SIA Forta Medical līdzīpašnieks Guntis Rāvis: "Jēkabpils ir pirmā pilsēta Latvijā, kas ir spējusi novērtēt uzņēmuma piedāvāto tehnoloģisko risinājumu piemērotību tās vajadzībām. Veselības aprūpes nākotne ir moderna un augsti funkcionāla medicīna. Šis Jēkabpils projekts kalpos tam, lai ar moduļu sistēmu iepazīstinātu gan potenciālos pasūtītājus, gan ārstus un pacientus, gan arī arhitektus, kam ar līdzīgiem risinājumiem nav bijusi saskare. "

MR centra atklāšana notiks, ceturtdien, 8.oktobrī, plkst.12.00, Jēkabpilī, A.Pormaļa ielā 125 (SIA Jēkabpils reģionālā slimnīca teritorijā)

 

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)