Banner 980x90

Jēkabpilī brīvu pedagogu vakanču pirms mācību gada neesot

Rīga, 26.aug., LETA. Jēkabpilī visas brīvās skolotāju vakances pirms jaunā mācību gada ir aizpildītas, aģentūrai LETA klāstīja pilsētas Izglītības pārvaldes vadītājs Juris Līcis.

Viņš apgalvoja, ka izglītības iestāžu štati ir nokomplektēti, un brīvu vakanču nav. Vēl pagājušajā nedēļā dome apstiprinājusi amatā jauno 3.vidusskolas direktori Ligitu Ašnevicu, kura darbu sākusi šodien. Taču viņa jau strādājusi minētajā skolā, tāpēc darba sākums būšot vieglāks.

Skolās arī paveikti kosmētiskie remonti, tāpat veikta pirmsskolas izglītības iestādes "Bērziņš" renovācija. Kā plānots iepriekš, darbi turpinās 2.vidusskolā, taču tas neietekmēšot mācību procesu. Skolēni pārcelti uz vienu no iestādes korpusiem, kurš vēlāk arī tiks atjaunots. Vēlāk darbi norisināsies arī Jēkabpils Valsts ģimnāzijā, un abām iestādēm tiks sagādāts jauns informācijas tehnoloģiju aprīkojums.

Līcis stāstīja, ka pedagogi ir gatavi izmantot kompetenču pieeju mācību saturā. Pilotprojektā par jauno pieeju piedalās 3.vidusskola, taču arī pārējie pedagogi apmeklējuši seminārus un apmācības, un arī turpmāk paredzētas tālākapmācības. "Protams, tas būs zināms izaicinājums, bet domāju, ka skolotāji tiks galā," komentēja Izglītības pārvaldes vadītājs.

Jau vēstīts, ka Jēkabpils 3.vidusskolas direktora amatā vienbalsīgi iecelta Ligita Ašnevica. Viņa līdz šim bija Jēkabpils 3.vidusskolas direktora vietniece ārpusstundu darbā. Viņai ir ilggadēja pedagoģiskā darba pieredze, kopš 2008.gada viņa ir arī pilsētas, Aknīstes, Jēkabpils, Krustpils, Salas un Viesītes novada mūzikas skolotāju metodiskās apvienībās vadītāja un kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslā mācību jomas koordinators.

Līdzšinējais skolas direktors Valdis Ozoliņš no amata atbrīvots pēc paša vēlēšanās jūlija sākumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)