Banner 980x90

Jēkabpilī īsteno vairākus lielus ielu pārbūves projektus

Rīga, 1.apr., LETA. Šopavasar Jēkabpilī tiek īstenoti vairāki vērienīgi ielu pārbūves projekti, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Pilsētā tiek pārbūvēta Neretas iela, un kopējās projekta izmaksas ir 3,7 miljoni eiro. Projekts paredz asfaltbetona brauktuves pārbūvi, rotācijas apļa, gājēju un veloceliņa, lietus ūdens novadīšanas sistēmas un ūdensvada izbūvi, kā arī citus darbus. Rotācijas aplī tiks uzstādīts vides dizaina objekts "Lūsis".

Būvdarbus atbilstoši noslēgtajam projektēšanas un būvniecības darbu līgumam veic SIA "Ošukalns", būvprojektu izstrādāja un autoruzraudzības darbus veic AS "Ceļuprojekts", būvuzraudzību nodrošina SIA "Baltline Globe". Projekta realizācija tiek līdzfinansēta no Kohēzijas fonda.

Pārbūvējot Zīlānu ielu posmā no Slimnīcas līdz Ķieģeļu ielai, iecerēta brauktuves pārbūve, apvienotā gājēju un veloceliņa, lietus kanalizācijas, ūdensvada posma izbūve un cii darbi.

Arī šajā objektā darbus, ko līdzfinansē Kohēzijas fondas, nodrošina "Ošukalns", ar kuru noslēgts līgums par 1,6 miljoniem eiro. Autoruzraudzību nodrošinās SIA "BM - projekts".

Savukārt projektā "Pasta ielas pārbūve Jēkabpilī" ietverta arī Zaļās, Jēkaba, Akmeņu, Katoļu un Viestura ielas pārbūve. Projekts paredz rekonstruēt ielu brauktuves un ietves, kā arī veikt citus būvdarbus. Ieplānota arī Jēkaba un Riekstu skvēru pārbūve, kā arī strūklaku un vides dizaina objektu uzstādīšana.

Iepirkumā par būvdarbu veikšanu ar viszemāko piedāvāto summu par projekta realizāciju uzvarēja "Ošukalns". Kopējā iepirkuma summa ir 2,9 miljoni eiro, un daļu līdzekļu piešķirs Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

"Protams, veicot šādus darbu apjomu vienlaicīgi, būs zināmas neērtības pilsētas iedzīvotājiem, taču, realizējot šādus darbu apjomus, ar to ir jārēķinās. Jau pavisam drīz mēs iegūsim modernu un kvalitatīvu ielu infrastruktūru, rekonstruētas ielas, ērtu dzīves telpu," komentēja Jēkabpils domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)