Banner 980x90

Jēkabpilī izskanēs astotās Kamermūzikas dienas

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
No 5.oktobra līdz 26.oktobrim Jēkabpilī astoto reizi norisināsies tradicionālais koncertu cikls "Kamermūzikas dienas Jēkabpilī", aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

Jēkabpils Tautas namā trīs koncertu ciklā Jēkabpils iedzīvotājiem un pilsētas viesiem būs iespēja baudīt Jēkabpils kamerorķestra, diriģents Mārtiņš Bergs, un flautistes Anetes Točas koncertu, "Mūzikas Confetti" ar solistiem Merlēnu Keini (soprāns), Nauri Indzeri (baritons) un Agnesi Egliņu (klavieres), kā arī valsts kamerorķestra "Sinfonietta Rīga", diriģents Normunds Šnē, un solistes Evas Binderes (vijole) koncertu.

Kamermūzikas dienas 5.oktobrī plkst.19 atklās Jēkabpils kamerorķestra un Točas koncerts, kurā klausītāju uzmanībai tiks piedāvāti divi izcili skaņdarbi - Fransuā Borna "Fantāzija par Ž.Bizē operas "Karmena" tēmām" un Pētera Čaikovska "Stīgu serenāde".

14.oktobrī plkst.19.00 klausītājus priecēs "Mūzikas Confetti". Divdaļīgajā koncertā būs iespēja ieklausīties gan skaistākajās operu ārijās, gan dzirkstošā operetes mūzikā, kas ikvienu aizvedīs uz dienvidu saules pielieto Spāniju, Itāliju un Franciju.

Kamermūzikas dienas noslēgsies 26.oktobrī plkst.19.00 ar valsts kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" un solistes Evas Binderes koncertu. Tajā izskanēs skaņdarbi dažādām gaumēm - pasaulslavenā latviešu komponista Pētera Vaska vijoļkoncerts "Vox Amoris", tam līdzās klasiķa Jozefa Haidna dzīvespriecīgā Simfonija re mažorā un Fēliksa Mendelsona uvertīra "Skaistā Meluzīne". Mūsdienu mūzikas faniem sarūpēts kaimiņzemes Igaunijas komponista Erki Svena Tīra rokmūzikas atsaucēm bagātīgais skaņdarbs "Bāka".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)