Banner 980x90

Jēkabpilī notiks amatierteātru festivāls "Laipa IX"

Nedēļas nogalē, no 27.novembra līdz 29.novembrim, Jēkabpils Tautas namā norisināsies nu jau devītais amatierteātru festivāls "Laipa", aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

Festivāla gaitā būs iespēja redzēt desmit izrādes visdažādākajām gaumēm - gan drāmas, gan komēdijas.

Piektdien, 27.novembrī, pirmizrādi piedzīvos Jēkabpils Tautas teātrī iestudētā igauņu dramaturga Andrusa Kivirehka traģikomēdija "Gaiši zilais vagons", režisore Inta Ūbele.

Sestdien, 28.novembrī, Jēkabpils Tautas namā būs skatāmas piecas izrādes. Rīta pusē varēs redzēt Māras Svīres leģendu "Gredzens gredzenā" Kokneses amatierteātra un režisores Ingunas Strazdiņas interpretācijā. Pusdienlaikā uz skatuves kāps Lielvārdes Tautas teātris ar Monikas Zīles komēdiju "Trīs košas dāmas", ko iestudējis Kārlis Lišmanis. Pēcpusdienā varēs redzēt Broņislava Valpitra komēdiju "Patentēts inteliģents" Rēzeknes Tautas teātra un režisores Māras Zaļaiskalns interpretācijā un Aspazijas drāmu "Ragana", ko režisora Aivara Ikšeļa vadībā uz festivālu atvedis Valkas pilsētas teātris. Savukārt noslēgs otro festivāla dienu visu teātra trupu uznāciens un Kristijona Donelaiša "Pavasara lustes" lietuviešu - Skapišku teātra un režisores Vitas Vadoklutes - interpretācijā.

Svētdien, 29.novembrī, tiks izrādīta Māras Zālītes drāma "Margarita", ko iestudējis Lietuvas Anīkšču teātris Jonasa Buziļauska vadībā, kā arī Zanes Pamšes un Ērika Hānberga drāma "Dūdotāji" Ausekļa Limbažu teātra un režisores Intas Kalniņas interpretācijā. Pēcpusdienā uz Jēkabpils Tautas nama Lielās zāles skatuves kāps Rīgas Teātra studija "Haritas", kas Daces Liepnieces vadībā uzvedusi komēdiju tikai pieaugušajiem pēc Vudija Allena lugas "Centrālparks" motīviem - "Mēs tā nedarām".

Noslēgs festivālu Ozolnieku novada amatierteātris ar Šīla Dileinī drāmas "Medus garša" iestudējumu Daces Vilnes režijā.

Visas izrādes apspriedīs eksperti: Latvijas Radio žurnāliste Ruta Rikše, scenogrāfs Ivars Noviks, režisore Dzintra Klētniece un teātra zinātnieks režisors Jānis Siliņš.

Festivāls "Laipa" Jēkabpilī notiek kopš 1999.gada un ir iemantojis popularitāti gan amatierteātru trupu, gan skatītāju - jēkabpiliešu un pilsētas viesu - vidū.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)