Banner 980x90

Jēkabpilī notiks barikāžu dienu atceres sarīkojums

Daugavpils, 4.janv., LETA. Lai saglabātu vēsturisko atmiņu un apzinātos iegūto vērtību, 27.janvārī plkst.14 Jēkabpilī, skvērā pie Tautas nama, notiks barikāžu dienu atceres sarīkojums, aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

Pasākuma gaitā sirsnīgā atmosfērā pie ugunskura, baudot tēju un pīrādziņus, barikāžu laika aculiecinieki un notikumu dalībnieki dalīsies atmiņu stāstos, kopā ar jaunās paaudzes pārstāvjiem dziedās dziesmas un iedegs sveces.

Plkst.15.30 Jēkabpils Tautas namā tiks demonstrēta dokumentālā filma "Vēsture aiz kadra", kurā kino dokumentālisti, kas iemūžināja Trešās Atmodas notikumus, stāsta, kā tapa vēsturiskie kadri - gan labi pazīstami, gan līdz šim nepublicēti, pārsteidzoši materiāli.

No plkst.17 līdz 18 iespēja klausīties atmiņu stāstus par barikāžu laiku būs, pastaigājoties pa Daugavas promenādi.

1991.gada janvāra notikumi ir valsts vēstures daļa, kurai bija izšķiroša loma Latvijas neatkarības atgūšanā.

Barikāžu dienu atceres pasākumā aicināts piedalīties Ikviens interesents.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)