Banner 980x90

Jēkabpilī notiks Miķeļdienas gadatirgus

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Svētdien, 27.septembrī, no plkst.09.00 līdz 16.00, Jēkabpilī, Krustpils saliņā, notiks Miķeļdienas gadatirgus, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldībā.

Miķeļdienas tirgus andelē piedalīties aicināti pircēji un pārdevēji, mājražotāji un amatnieki, lauku un meža labumu vācēji, rokdarbnieces un saimnieces. Īpaši aicināti ķirbju audzētāji, kuri var atvest savu lielāko ķirbi uz ķirbju konkursu. Lielāko ķirbju īpašniekiem paredzētas balvas.

Miķeļdienas gadatirgus ir Jēkabpils pilsētas tradicionāls rudens ražas svētku pasākums, kurā apmeklētājiem līdz ar iepirkšanos tirdziņā būs iespēja baudīt kultūras programmu. Pasākumu ieskandinās pūtēju orķestris "Krustpils", bet Miķelis un Jumaliņa vadīs dažādus konkursus un sacensības gan lieliem, gan maziem.

Plkst.10.30 folkloras kopa "Rati" dziedās Miķeļdienai atbilstošas tautasdziesmas un atdzīvinās senās šo svētku svinēšanas tradīcijas. Savukārt stundu vēlāk, plkst.11.30, uzstāsies Jēkabpils pašdarbības kolektīvi "Krustpilietis", "Delveri", "Vakarvējš" un "Bariņa".

Pusdienlaikā tirgus apmeklētāji varēs baudīt cienastu - Miķeļa dienas zupu ar žāvētām ribiņām, grūbām, pupiņām, burkāniem, kartupeļiem un sīpoliem.

Savukārt plkst.12.30 tiks mērīti un vērtēti visi atvestie ķirbji, un trīs vislielākie saņems vērtīgas balvas, bet apmeklētāji - kādu gabalu no lielo ķirbju ražas. No plkst.13.00 spēlēs un jokos visiem labi pazīstamā lauku kapela "Rumbas kvartets" no Kuldīgas - skanēs senas dziesmas un jautras ziņģes, bet no plkst.14.00 jautru garu uzturēs "Klintaines kapela".

Bērniem būs iespēja apskatīt "Trušu pilsētiņu", kur dzīvo ne tikai truši, bet arī pīles, zosis, āzītis un tītari, izlēkāties piepūšamajās atrakcijās, izvizināties ar velokartiem, kā arī piedalīties Miķeļa rīkotajos konkursos un atrakcijās - izveicīgākajiem un azartiskākajiem būs arī balvas.

Interesanta atrakcija būs arī pievilkšanās stienis, kurš griežas ap savu asi. Sportiskākajiem tirgus apmeklētājiem par noteiktu dalības maksu būs jāpieņem atrakcijas izaicinājums - ar rokām pie stieņa jānoturas divas minūtes. Izaicinājumu pievarējušajiem paredzētas balvas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)