Banner 980x90

Jēkabpilī radošā darbnīca latviešu tautas tērps

Jekabpils24.lv
Jekabpils24.lv

Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā, otrdien, 29.septembrī, plkst.17.30., būs radošā darbnīca "Latviešu tautas tērpa izpēte un darināšana”"

Kā vēsta izdevums Jaunais Vēstnesis, Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā regulāri tiek organizēti kultūrizglītojoši pasākumi, izstādes, radošās darbnīcas sadarbībā ar ukraiņu un baltkrievu biedrībām. Bibliotēkai šogad pievienojās jauns sadarbības partneris - Jēkabpils poļu biedrība "Rodacy".

Pilsētas informācijas portāls Jekabpils24.lv noskaidroja, ka pirmais kopīgais pasākums bibliotēkā, kuru organizē Jēkabpils poļu biedrība "Rodacy" un Jēkabpils latviešu biedrība-radošā darbnīca "Latviešu tautas tērpa izpēte un darināšana", kuru vadīs Aina Krastiņa.

Radošā darbnīca ir viena no aktivitātēm poļu biedrības projekta "Mantojums" ietvaros. Atbalstu projektam biedrība guva Zemgales NVO konkursā.

Radošās darbnīcas laikā tiks pētīts Krustpils novada tautas tērps, tā izmaiņas cauri laikam, darināšanas paņēmieni. Krustpils novada tautas tērpam ir elementu līdzība ar poļu tautas tērpu. Tāpat kā Latvijā arī Polijā ir daudzveidīgi novadu tautas tērpi. Piedaloties sadraudzības festivālos Polijā, biedrības "Rodacy" deju kolektīvs dejo arī latviešu tautas dejas.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)