Banner 980x90

Jēkabpilī sākas Dzejas dienas

Daugavpils, 12.sept., LETA. Šodien ar Ivetas Ratinīkas atvērto lekciju "Kas ir klasiķi?" Jēkabpilī ir sākušās un līdz 16.septembrim turpināsies Dzejas dienas, aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

Trešdien, 13.septembrī, plkst.13 no pieturas "Poliklīnika" ceļu sāks 5.maršruta "Dzejas busiņš". Plkst.13.40 autobuss aties: no "Stacijas" un plkst.14.20 - no "Poliklīnikas". Šogad tajā varēs dzirdēt latviešu autoru dzeju Jēkabpils Tautas teātra aktieru lasījumā. Autobusā muzicēs Alise Kļaviņa un Elīza Rēķe, brauciens autobusā - bez maksas. Plkst.18 Jēkabpils Tautas nama Kamerzālē uz savas dzejas lasījumu aicinās dzejnieks, atdzejotājs un literatūrkritiķis Knuts Skujenieks.

14.septembrī dienas garumā notiks tradicionālā akcija "Sirds uz trotuāra", kuras gaitā Jēkabpils skolu audzēkņi ar krītu uz pilsētas laukumiem un trotuāriem rakstīs dzeju. Jauniešiem Dzejas dienu aktivitātēs pievienosies arī Jēkabpils pilsētas domes vadība. Plkst.15 Jēkabpils Tautas nama Kamerzālē sāksies dzejas slams, bet plkst.18 Kamerzālē - radošās apvienības "Literāts" dalībnieku dzejas lasījumi.

Piektdiena, 15.septembris, būs "Grāmatu svētku" diena gan Jēkabpils skolās, gan Jēkabpils Tautas namā, kur plkst.10.30 ikviens būs aicināts uz tikšanos ar vēsturnieku, publicistu un vairāku romānu autoru, rakstnieku Vili Selecki. Plkst.12 paredzēta tikšanās ar dabas pazinēju, grāmatas "Zoodārzs manā pagalmā" autoru Ingmāru Līdaku, bet plkst.18 Jēkabpils Tautas nama Lielajā zālē muzicēs Goran Gora un perkusionists Ernests Mediņš.

Sestdien, 16.septembrī, plkst.18 Jēkabpils Tautas namā notiks Jaunsudrabiņam veltīta vakarēšana ar "Bērnu dienu stāstiem".

Katru dienu visas nedēļas garumā, no plkst.18 līdz 19 Daugavas promenādē tiks atskaņota latviešu klasiķu dzeja dažādām gaumēm. Uz "Pastaigu ar dzeju" aicināts ikviens interesents.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)