Banner 980x90

Jēkabpilī šogad novērots tūristu skaita pieaugums

Jekabpils24.lv
Jekabpils24.lv

Statistikas dati par 2015.gada tūrisma sezonu liecina, ka laika posmā no 1.maija līdz 30.septembrim ir pieaudzis Jēkabpili apmeklējušo tūristu skaits.

Kā aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības Tūrisma informācijas centra tūrisma organizatore Zane Vārna, piecos mēnešos Tūrisma informācijas centru apmeklējuši 2036 cilvēki, kas ir par 26% vairāk nekā pērn.

No kopējā apmeklētāju skaita 16% bijuši ārvalstu ceļotāji. Īpaši daudz ceļotāju šogad bijis no Igaunijas (14%), Ukrainas (11%), Vācijas (11%), Krievijas (10%) un Somijas (10%). Pērn Jēkabpilī viesojušies arī ceļotāji no Lietuvas, Lielbritānijas un ASV.

Pilsētas apskate interesējusi lielākoties viesu grupas, kas Jēkabpils pusē bijuši darba darījumos vai tūrisma braucienus pa Zemgali, Latgali vai Vidzemi. Kopumā šajā tūrisma sezonā noorganizētas un novadītas 19 ekskursijas pa Jēkabpils pilsētu. Bezmaksas ekskursija Jēkabpils iedzīvotājiem tika novadīta, arī atklājot tūrisma sezonu.

Pavasarī un vasarā ekskursanti uz Jēkabpili braukuši no visas Latvijas, tostarp pensionāru grupas, kas interesējušās par pilsētas kultūrvēsturi un Jēkabpils sakrālo mantojumu. Sākoties mācību gadam, tika organizētas skolēnu grupu ekskursijas. Vislielākā interese bijusi par lūša skulptūru pie Tautas nama un Trešdienas tirgus laukumu ar zirga skulptūru un karuseli. Interesējusi tūristus arī pilsētas iepazīšana, brīvdabas muzejs "Sēļu sēta", Jēkabpils Meža parks un kameršļūkšanas trase.

Jēkabpils vēstures muzejā aizvadītajā tūrisma sezonā reģistrēti 16 000 apmeklētāju, kas ir aptuveni par tūkstoti vairāk nekā pērn. Muzeju apmeklējušo ārzemju viesu skaits ir palielinājies par aptuveni 7%. Īpaši daudz viesu Jēkabpils vēstures muzejā šogad bijis no Igaunijas, muzeju apmeklējuši arī tūristi no Lietuvas, Somijas, Polijas, Dānijas, Lielbritānijas, Norvēģijas, Baltkrievijas, Beļģijas, Francijas, Krievijas, Vācijas, Nīderlandes, Turcijas un Itālijas.

Mākslas galerijas "MANS’S" īpašnieks Uldis Čamans stāsta, ka šogad vasaras sezonā galeriju apmeklējuši 9300 cilvēki, kas ir par 9% vairāk nekā pērn. No tiem 85% bijuši vietējie iedzīvotāji, bet 15% - ārzemnieki. Visbiežāk galerijā viesojušies tūristi no Eiropas valstīm - Lielbritānijas, Vācijas un Norvēģijas, kā arī no ASV.

Viesnīcas "Daugavkrasti" izpilddirektore Monta Radionova informē, ka visvairāk viesnīcas pakalpojumus šovasar izmantojuši vietējie ceļotāji. No ārvalstīm biežākie viesi bijuši tūristi no Igaunijas, Polijas un Dānijas. Viesu skaits salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir palielinājies.

Viesu mājā "Vārpa" aizvadītajā tūrisma sezonā ir uzturējušies aptuveni 3000 cilvēku, kas ir par 6% vairāk nekā pērn. Lielākā daļa - 98% - no visiem nakšņotājiem bijuši Latvijas iedzīvotāji. Šosezon viesnīcā nakšņojuši arī tūristi no Lietuvas, Krievijas, Igaunijas, ASV, Itālijas un Ukrainas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)