Banner 980x90

Jēkabpilī svinēs slāvu tautu svētkus - Masļeņicu

Daugavpils, 16.febr., LETA. Sestdien, 17.februārī, plkst.12 Jēkabpilī, Vecpilsētas laukumā tiks svinēti vieni no skanīgākajiem un jautrākajiem slāvu tautu svētkiem - Masļeņica, aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

Pasākuma gaitā būs dziesmas, dejas, jautras rotaļas un konkursi, kā arī pankūkas un karsta tēja.

Masļeņica, kas ir krievu tautas svētki ar tūkstošgadu vēsturi, tiks svinēta līdzīgi kā senos laikos – ar lielu vērienu, jautrību, ar izpriecām un rotaļām. Pēc tradīcijas tiks ceptas pankūkas – dzeltenas un karstas, kā saule.

Pankūkas ir Masļeņicas simbols, tās tiek ēstas kopā ar kāpostiem, sēnēm, ievārījumu, sarkanajiem ikriem.

Masļeņica tiek svinēta veselu nedēļu pirms Lielā gavēņa. Katra Masļeņicas nedēļas diena bija veltīta speciālam rituālam. Noslēdzās svinības ar Masļeņicas izbāžņa sadedzināšanu, kas simboliski nozīmēja ziemas sala pavadīšanu un sengaidītā pavasara iestāšanos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)